Lezita'dan Isçilerin Greviyle Ilgili Açiklama

Lezita, isçilerin greviyle ilgili açiklama yayinlayarak, “Izmir Kemalpasa’da bulunan üretim tesisimizde, çalisanlarimizin dahiliyeti ve inisiyatifi olmaksizin Öz Gida Is sendikasi yönetiminin karariyla 7 Mart 2024 tarihinde baslayan grev etkisiz olmus, üretimimizde hiçbir aksakliga neden olmamistir. Grev etkisiz kalmistir” dedi.

Lezita, Izmir’in Kemalpasa ilçesinde bulunan üretim tesislerinde yapilan greve yönelik açiklama yayinladi. Açiklamada, gida sektörünün sürdürülebilir sekilde üretime devam etmesinin büyük önem tasidigi belirtilerek su ifadeler aktarildi:

“Lezita olarak birinci amacimiz; toplumun iyi ve saglikli beslenmesinin en erisilebilir yöntemi olan kanatli et tedarigini devam ettirmek, bunu yaparken ülkemizin kaynaklarini kullanmaktir. Yaklasik 3 bin 500 kisiye istihdam saglayan bir sirket olarak en önemli degerimiz çalisanlarimizdir. Izmir Kemalpasa’da bulunan üretim tesisimizde, çalisanlarimizin dahiliyeti ve inisiyatifi olmaksizin Öz Gida Is sendikasi yönetiminin karariyla 7 Mart 2024 tarihinde baslayan grev etkisiz olmus, üretimimizde hiçbir aksakliga neden olmamistir. Içinde bulundugumuz durumda çalisma arkadaslarimiz sendikayi desteklememis, greve katilim göstermemistir. Tesisimiz tam kapasite ile üretime devam etmistir. Tedarik zincirinde herhangi bir sikinti yasanmamistir. Kalitemizde ve isleyiste hiçbir degisiklik olmamistir.”

Açiklamanin devaminda ise, “Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi yetkilileri tarafindan yapilan incelemelerde de üretimin devam ettigi ve süreci hukuk çerçevesi içinde yönettigimiz tutanak altina alinmistir” cümleleri aktarilarak su sözlere yer verildi:

“Yasalarda da öngörüldügü gibi, grev sürecinde greve destek veren çalisanin yerine yasal olarak hiç kimse dahil edilemez ve edilmemistir, hiçbir çalisanimizin isine son verilmemistir. Çalisanlarimiz; özellikle Ramazan ayinda halkimizin saglikli ve güvenli gida ihtiyacinin farkindaligi ile daha da büyük bir özveriyle isine sahip çikmistir ve isinin basindadir. Üretimimizdeki is gücü gereksinimlerini dikkate alarak uzun süredir sürdürdügümüz sosyal medya, belediyelerin istihdam ofisleri, muhtarlar araciligi ile çalisan bulma çabamiz fabrikamizin bulundugu konumun sanayi ve tarim bölgesi olmasi sebebiyle yetersiz kalmistir. Bu çerçevede, grev sürecinden tamamen bagimsiz olarak ve faaliyet gösterdigimiz tüm dönemlerde yerel kaynaklarin yetmedigi noktada üretimin devamliligini saglamak amaciyla Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Uluslararasi Is Gücü Genel Müdürlügü onayli yabanci is gücünü bir alternatif olarak degerlendirmekteyiz. Söz konusu uygulama, sektördeki diger sirketlerin de is gücü temin etmekte zorluk çekildigi durumlarda üretimin devamliligini saglamak üzere basvurdugu bir yöntemdir. Lezita olarak Ramazan ayinda ve sonrasinda halkimizin ihtiyaçlarini kesintisiz olarak karsilamaya bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da devam edecegiz. Sosyal Medyada sözü geçen asilsiz haberlere itibar edilmemesi, dogru haber için firmamiz ile iletisimde olunmasi en büyük arzumuzdur.”
Kaynak: İHA