CHP Mugla Büyüksehir Adayi Ahmet Aras Projelerini Tanitti

CHP Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras, Mentese Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde projelerini açikladi.

CHP Mugla Büyüksehir Adayi Ahmet Aras Projelerini Tanitti
Aras, yaklasik 180 projesini teker teker anlatmadan önce, "Biz Muglali olarak çiftçisinden, isçisine, memurundan, gencine tüm yurttaslarimiz ile birlikte baskiya karsi özgürlügü gelecege karsi Cumhuriyeti aydinlatmayi ve esitligi savunacagiz. Hepimize su sekilde insanca yasayacagiz” dedi.

Projelerinden biri olan Güçlü Kurumsal Yapi adi altinda yapacaklarini dile getiren Aras, ”Güçlü örgüt yapisi ile tabi ki desteklenmesi gereken bir konu daha var. Güçlü bir bütçe. Mugla’mizin nüfusuna ve bütçesine bakildigi zaman veya trafigine baktiginiz zaman aslinda bütçemizin gerçekten de büyük olmadigini görüyoruz. Mugla’mizin nüfusu 1 milyon 46 bin. Ancak yaz nüfusuna baktiginiz zaman yaklasik 5 milyona kadar yükselen bir nüfus hareketi ile karsi karsiya kaliyoruz. Kiyi kentlerimiz de dahil tabi ki. Ama karsiliginda merkezi bütçeden aldigimiz paylarda ciddi bir sikinti var. Yani 1 milyonluk bir kentin bütçesi katma degeri ve nüfus hareketlerine baktigimiz zaman su andaki bütçemizin en az 4 kati belki de 16 katina kadar yükselmesi gerekiyor. Bunun için güçlü bir bütçe yapisi olusturmamiz gerekiyor ve gelirlerimizin öz gelirlerimizin yaptigimiz çalismalar ve faaliyetler ile arttirilmasi gerekiyor. Burada merkezi hükümetin çok büyük bir önemi var. Çünkü bize hak ettigimizi vermiyor. 1 Milyonluk nüfusa göre vergi gelirleri ile aldigimiz pay ile biz kendi yagimiz ile kendi öz gelirlerimiz ile bu kadar büyük bir cografyada her yere yetistirmeye çalisiyoruz" dedi.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Ahmet Aras’in projeleri Güçlü Kurumsal Yapi, Güçlü Mugla Lobisi, Imar Planlari, Güçlü Altyapi, Üstyapi, Dirençli Kent, Ulasim, Ekoloji, Enerji, Saglik, Spor, Egitim, Toplumsal Esitlik, Tarim ve Hayvancilik, Sosyal Belediyecilik, Gençlik Politikalari, Kültür Sanat, Turizm ve Hedef Için Ortakliklar konulari hakkinda bilgiler verdi.
Kaynak: İHA