Ögrenci Hesaplari Üzerinden Dolandiricilik Yapiyorlardi, Yakalandilar

Aydin’in Nazilli ilçesinde yasa disi yollarla elde ettikleri paralari, üniversite ögrencilerine açtirdiklari banka hesaplari üzerinden alarak kripto paraya yatiran 3 süpheli jandarma ekipleri tarafindan yakalandi.

Ögrenci Hesaplari Üzerinden Dolandiricilik Yapiyorlardi, Yakalandilar


Aydin Il Jandarma Komutanligi Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, üniversite ögrencileri araciligiyla dolandiricilik yaptiklari tespit edilen 3 süpheli sahsin ikametlerine operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 3 süpheli sahis gözaltina alinirken, adreslerde yapilan armalarda 240 bin lira, 11 bin 200 dolar, farkli kisilere ait 27 banka karti, 8 cep telefonu ile dijital materyaller ele geçirildi. Jandarmadaki islemlerin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden S.Z ve E.Ç tutuklanirken, B.K adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Süphelilerin, belirli ücret verme karsiliginda ögrencilere banka hesabi açtirdiklari, internet üzerinden kumar ve bahis gibi yasa disi yollardan elde ettigi gelirleri bu hesaplara aktardiklari ögrenildi. Süphelierin daha sonra bu hesaplardan çektikleri paralari kripto paraya çevirdikleri belirlendi.
Kaynak: İHA