Gezeravci, 'Devlet Büyüklerimiz Ilerleyen Süreçte Müjdeyi Paylasacak' Diyerek Duyurdu

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravci, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesinde gençlerle bulustu. Gençlere Türkiye’nin uzay misyonunu anlatmak için ilk olarak Bolu’dan baslayan Gezeravci, "Firlatma operasyonlarini gerçeklestirebilecek bir rampanin isletmesini de kendimiz yapacak sekilde planlamalarimiz devam ediyor. Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylasacaklar. Uzay alaninda birbirinden bagimsiz 10 tane hedefimiz koyuldu ve bu hedefe yönelik olarak çalismalarimiz devam ediyor" dedi.

Gezeravci, 'Devlet Büyüklerimiz Ilerleyen Süreçte Müjdeyi Paylasacak' Diyerek Duyurdu
Amerika Birlesik Devletleri’nde (ABD) egitimini tamamlayan Alper Gezeravci, programlarinin ardindan ilk kez Bolu’ya geldi. Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesinde ilk, orta, lise ve üniversite ögrencileriyle bir araya gelen Gezeravci, gençlere Türkiye’nin uzay misyonunu anlatti. Türkiye’de ilk olarak gençlerle bulusmaya Bolu’dan baslayan Alper Gezeravci, 81 ilde gençler ile bir araya gelecegini söyledi.

Uzay yolculugunda yasadiklarini anlatan Gezeravci, Türkiye’nin Uzay Pac’ini tanitti.

Gezeravci’nin programina Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Bolu Valisi Erkan Kiliç, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coskunyürek, protokol üyeleri ve çok sayida genç katildi.



"Tüm kardeslerimizin ayagina giderek Türkiye’nin uzay misyonunu anlatacagiz"

Türkiye’nin 81 ilinde gençlerle bulusarak Türkiye’nin uzay misyonunu anlatacagini dile getiren Alper Gezeravci, "Programimizi, Amerika’dan döndügümün ilk gününde sizlerle baslatiyoruz. Bundan sonra 81 ilde onlarin arasindan çikmis birisi olarak tüm kardeslerimizin ayagina giderek, Türkiye’nin uzay misyonunu anlatacagiz. Amacimiz bugüne kadar fazlasiyla hak ettigimiz ancak mahrum oldugumuz, içimizdeki potansiyeli tekrar ayaga kaldirmak" dedi.



"Çalismalar çok ciddi sekilde devam ediyor"

Türkiye’nin kendi ürettigi roketin Ay’a sert inisinde kullanacagi yakit sistemiyle ilgili deney yaptigini ifade eden Gezeravci, "Yakin süreçte güncellenmis bir tarih, takvim kapsaminda uzaya sert inis hedefimiz var ve bu yöndeki çalismalarimiz sürüyor. Amerika’dan tersine beyin göçüyle ülkemize tekrardan dönmüs degerli bir hocamizin önderliginde, bununla ilgili çalismalar çok ciddi sekilde devam ediyor. Bu hedefe iliskin uzaya götürdügümüz deneylerden bir tanesi de, Ay’a sert inis yapmak için tasarlanan kendi roketimizin yakit sistemindeki, hibrit yakit sistemindeki yanma sürecini simüle eden deneylerden bir tanesiydi. Çalismalar birbirine entegre. Yapilan çalisma birbirinden bagimsiz olarak devam ediyor gibi görünse de, bir digerini destekler mahiyette devam ediyor. Firlatma operasyonlarini gerçeklestirebilecek bir rampanin isletmesini de kendimiz yapacak sekilde planlamalarimiz devam ediyor. Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylasacaklar. Uzay alaninda birbirinden bagimsiz 10 tane hedefimiz koyuldu ve bu hedefe yönelik olarak çalismalarimiz devam ediyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA