Belediye Ticaret Merkezi Insaati Yüzde 45'E Ulasti

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan Belediye Ticaret Merkezi Projesi’nin insaatinda yüzde 45 fiziki gerçeklesmeye ulasildi.

Belediye Ticaret Merkezi Insaati Yüzde 45'E Ulasti
Samsun’da ticaretin en hareketli oldugu lokasyonlarin basinda gelen Saathane Meydani’nda Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen dönüsüm projesi hizla devam ediyor. Saathane Meydani Projesi’ne hizmet binasini da dahil eden Büyüksehir Belediyesi, 5 katli binanin yikimin ardindan tarihi dokuyla uyumlu Belediye Ticaret Merkezi Projesi’nin startini verdi. Projenin insaatinda yüzde 45 fiziki gerçeklesmeye ulasildi. Tarihi ve turistik bir çarsi olacak ‘Belediye Ticaret Merkezi Projesi’nde iki katli 19 magaza, 5 restoran ve 139 araçlik otopark yer alacak.

Proje insaatindaki son durum ile ilgili bilgi veren Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Nurettin Özbey, “Belediye Ticaret Merkezi Projesi’nin hazirlik sürecinde alanin tarihi dokusunun korunmasi ön planda tutuldu. Arsivler taranarak mevcut alanda bulunan tarihi çarsinin bir asir önce çekilmis fotograflarini bulduk. Fotograflar isiginda tarihi dokuya uygun bir proje hazirlandi. Önce mevcut binamizi tahliye edip yiktik ardindan da Belediye Ticaret Merkezi’nin insaatina hizla basladik. Buraya da yine tarihi dokusuna uygun olacak sekilde 3 bloktan olusan çarsi yapiyoruz. Bu bölgenin en büyük problemlerinden biri olan otopark probleminin de farkinda olarak alt bölüme 139 araçlik otopark yapiyoruz” dedi.

Özbey, 2024 yili Eylül ayinda insaatinin bitirilmesinin hedeflendigini söyleyerek, “Samsun’a yakisir, çok hos, çok nezih, Samsun’un tarihi dokusuyla uyumlu bir projeyi hayata geçiriyor olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Insaatta bodrum katlar ve otopark bölümü bitti, üst katlardaki çalismalar devam ediyor. Burada yerin altinda çalismak zordu deniz seviyesi nedeniyle. O yüzden isin büyük kismini tamamladik diyebiliriz. Yüzde 45 fiziki gerçeklesmeye ulastik” diye konustu.

Kaynak: İHA