Siirt'te Yüzlerce Meyve Fidani Toprakla Bulusmayi Bekliyor

Siirt’te bahar mevsiminin gelmesi ve havanin isinmaya baslamasiyla birlikte dikime hazir meyve fidanlari satisa çikarildi.

Siirt'te Yüzlerce Meyve Fidani Toprakla Bulusmayi Bekliyor
Ilkbahar mevsiminin gelmesiyle Siirt’te meyve fidani satislarina baslanildi. Pazarlarda fistik, elma, badem, kaysi ve kiraz fidanlari müsterisini bekliyor. Havalarin isinmasiyla birlikte çesitli meyve fidanlari piyasadaki yerini alirken fidan saticisi fiyat artisinin oldugunu söyledi.



Fidan satisi yapan Abdüsselam Uyanik, fidan dikimi zamaninin geldigini ve özellikle fistik, badem ve kaysi fidanlari sattigini söyledi.

Uyanik, "Havalan isinmasiyla meyve fidani satisimiz baslamistir. Bütün çiftçilerimizin çogu badem, kayisi, fistik fidanlari talep ediyor. Özellikle badem, kayisi ve fistik fidani satiliyor. Fiyatlarina bakarsak yani geçen seneye göre biraz pahali, ama biz uygun fiyata vermeye çalisiyor. Açik köklü fidanlar 75 lira, kapali köklüler ise 100 ile 150 arasinda degisiyor" dedi.

Müsteri Turan Açik, her sene bu vakitlerde meyve agaci aldigini, tanesi 70 liradan aldigi 2 adet elma fidanini bahçesine dikecegini ifade etti.

Kaynak: İHA