Prof. Dr. Halaçoglu'ndan Gençlere 'Kendinizi Gelistirin' Tavsiyesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) düzenlenen “Milli Mücadele Süreci ve Istiklal Marsimizin Kabulü" konferansinda gençlere seslenen Eski Türk Tarih Kurumu Baskani Prof. Dr. Yusuf Halaçoglu, "Iyi egitim görürseniz, iyi okursaniz, kendinizi yetistirirseniz iste o zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem ayakta kalir hem de muasir devletler seviyesinin üzerine çikar" dedi.

Prof. Dr. Halaçoglu'ndan Gençlere 'Kendinizi Gelistirin' Tavsiyesi
ALKÜ, milli birlik ve beraberligi hatirlatan önemli gün ve haftalarda etkinlik, konferans ve paneller düzenlenmeye devam ediliyor. ALKÜ’de 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, panel ve konferanslarla anildi. Ilk etkinlik “Ezelden Ebede Yankilanan Türk Istiklali ve Istiklal Marsimiz” paneli oldu. Egitim Fakültesi Basögretmen Atatürk Konferans Salonu’nda gerçeklesen panelin yöneticisi Prof. Dr. Özgür Kasim Aydemir olurken konusmacilar ise Prof. Dr. Serdar Bulut, Dr. Ögr. Üyesi Adem Karaca oldu. Öte yandan Türkçe Ögretmenligi 4. sinif ögrencisi Kadir Atli, Istiklal Marsi’nin 10 kitasini coskulu duygularla seslendirdi. Diger bir program ise ALKÜ Atatürk ve Düsünce Toplulugu tarafindan düzenlenen, Eski Türk Tarih Kurumu Baskani Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Yusuf Halaçoglu’nun konusmaci oldugu “Milli Mücadele Süreci ve Istiklal Marsimizin Kabulü” isimli konferans oldu. Ögrenciler tarafindan yogun ilgi gören programlara Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mehmet Akin, Prof. Dr. Mehmet Kiliç, Prof. Dr. Atif Bayramoglu ve akademisyenler katildi.

Etkinliklerin ardindan katilimcilara hediye ve tesekkür belgeleri takdim edildi.

"Devleti ayakta tutacak siz gençlersiniz"

Milli Mücadele’nin öncesini, o dönemi ve sonrasini tüm detaylariyla anlatan Prof. Dr. Yusuf Halaçoglu, zaman zaman alkislarla desteklendi. “Milli Mücadele Süreci ve Istiklal Marsimizin Kabulü” adli konferansta ögrencilere ve konuklara seslenen Prof. Dr. Yusuf Halaçoglu, “Atatürk, Türk devletlerinin bütün safhalarini birbirinin devami olarak görüyor. Çünkü o devletleri kuran Türk halkidir. Atatürk yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin de zincirin son halkasi oldugunu söylüyor. Insallah Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet ayakta kalir. Bu devleti ayakta tutacak olan da siz gençlersiniz. Muhtaç oldugunuz kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur. Onun için nasil bir ülkede yasadiginizi, nasil bir lidere sahip oldugunuzu anlamaniz açisindan bu cümle son derece önemlidir. Yani Türkiye Cumhuriyeti devletini ayakta tutacak olan sizlersiniz. Iyi egitim görürseniz, iyi okursaniz, kendinizi yetistirirseniz iste o zaman Türkiye Cumhuriyeti devleti hem ayakta kalir hem de muasir devletler seviyesinin üstüne çikar” diye konustu.



“Yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir hamle yapti"

Milli Mücadele Dönemi’ni salonda bulunanlara belgeler isiginda anlatan Prof. Dr. Halaçoglu, Atatürk ve silah arkadaslarina Milli Mücadele döneminde iftiralar atilmasina ragmen basariya ulasildigini belirtti.

Milli Mücadele Dönemi’nin ardindan yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde ciddi bir hamle yapildigini ifade eden Halaçoglu, “1924 yilindan itibaren Atatürk ve silah arkadaslari büyük bir hamle gerçeklestiriyor. Özellikle bu dönemde temel atilmasi ve açilmasi dahilinde ekranda gördügünüz bütün fabrikalari kurmustur. Türkiye Cumhuriyeti devleti bütün bu fabrikalari savastan çikmis olmasina ragmen kendi öz kaynaklariyla yapmayi basarmistir” seklinde konustu.

Program, Saglik Kültür ve Spor Daire Baskani Hasan Uyaroglu tarafindan Prof. Dr. Yusuf Halaçoglu’na tesekkür plaketi verilmesinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA