Milyonluk Teklifleri Umursamadi, Arazisini Jandarmaya Bagisladi

Burdur’un Bucak ilçesinde babasindan kalan araziye birçok talip olmasina ragmen bütün teklifleri geri çeviren Fatma teyze, "Devletim hep yanimda oldu, simdi ben de arazimi devletime veriyorum" diyerek arazisini jandarmaya bagisladi.

Milyonluk Teklifleri Umursamadi, Arazisini Jandarmaya Bagisladi
Burdur’un Bucak ilçesi Bogazköy’de esi öldükten sonra tek basina yasayan Fatma Arican (81), Burdur-Antalya kara yolu üzerinde bulunan yaklasik 3 dönümlük arazisine talip olan ve daireler teklif eden birçok kisi olmasina ragmen bütün teklifleri geri çevirerek kendisiyle ilgilenen jandarmaya arazisini bagisladi. 1950 yilinda ailesi ile Bulgaristan’dan göç eden Arican, Bucak ilçesinde tanisip evlendigi esiyle çalismak için önce Antalya’ya, oradan da Almanya’ya isçi olarak gitti. Almanya’da çalistigi 14 senenin ardindan Bucak’a geri dönen Arican çifti, babasindan kalan araziye ev yaparak burada yasamini sürdürdü. Bahçesine diktikleri agaçlari gözü gibi büyüten Fatma Arican, çocugu olmayinca vefat eden kardeslerinin çocuklarini evlendirip onlara daire ve dükkan hediye etti. Esi vefat ettikten sonra tek basina yasamini sürdüren Fatma Arican, kendisini sürekli ziyaret eden ve yardimina kosan jandarmaya büyük bir jestte bulundu.

Hayat hikayesini duygulanarak anlatan Fatma Arican, "Benim çocugum olmadi ama vefat eden kardeslerimin kizlarini kendi çocuklarim gibi gördüm. Ikisini de evlendirdim. Birine daire verdim, dükkan verdim, digerine burada sattiklari bir arsa vardi, onu baskasina verdirmedim, satin alip tekrar hediye ettim. 1985 yilinda Almanya’dan geri döndük. Bu evi yaptik esimle. Burada kaldik" dedi.



"Arazimi devlete bagisladim"

Birçok talibi olmasina ragmen arazisini devlete bagisladigini söyleyen Fatma Arican, "Almanya’dan geri döndügümüzde esimle beraber burayi Kizilay’a bagislamistik. Ama Kizilay simdiye kadar arayip sormadi. Ama ben ölmüs olsaydim yine gelip alacaklarmis burayi. Esim vefat ettikten sonra ben de Bucak Ilçe Jandarma Karakolu’na giderek yerimi bagislayacagimi söyledim. Yerim çok güzel, eger alirsaniz bagislamak istiyorum dedim. Onlar da sasirdilar. Bizim daha önce böyle bir sey basimiza gelmedi dediler. Gelip de kimse böyle bir teklifte bulunmamislar daha önce. Ben de benim arazimi alacaksiniz dedim onlara, ben size bagislamak istiyorum dedim. Böyle bir bagista bulundugum için çok sevinçliyim. Çünkü devlete gitmesini istiyorum. Ben öldügümde baskasi sanki bana hayri mi olacak. Burasi devlete kalacak” sözlerini sarf etti.

“Bana jandarma bakiyor”

Jandarma ekiplerinin sürekli ziyaretine gelerek yardim ettigini de söyleyen Fatma Arican, “Bana jandarma bakiyor zaten. Baska bir bakanim yok. Iki tane kiz evlendirdim ama ikisi de gelmiyor. Isleri çikarsa öyle geliyorlar. Jandarmaya buranin tabusunu verdigim için akrabalarim beni mahkemeye vereceklerini söylemisler. Beni mahkemeye verseler de burayi alamayacaklar. Antalya’daki kardesimin kizina iki tane daire teklif etmisler, burasi için arsayi bize versin demisler ama on tane daire verseler yine de vermeyecegim kimseye. Ben devletime veriyorum. Bir gün iki kisi geldi arazi ariyorlarmis, köyden de buraya göndermisler. Ne kadar para istersen biz verecegiz dediler, ben de bana para lazim degil emekli maasim bana yetiyor dedim, vermedim. Benim devletten baska kimsem yok. Ben devlete dayaniyorum sadece. Jandarmalar her zaman gelip halimi hatirimi soruyorlar, hasta oldugum zaman doktora götürüyorlar sag olsunlar. Devletimiz hiçbir zaman yikilmasin. Allah devletimize daha çok versin. Her zaman onlara dua ediyorum. Jandarma için, devletimiz için kötü bir sey söyleyen olursa hemen karsisinda dururum” diyerek duydugu sevgiyi dile getirdi.
Kaynak: İHA