Kizil Geyik Ve Bozayi Avlayan 2 Kisiye Adli Islem Baslatildi

Bolu’nun Mengen ilçesinde kaçak avcilik yaparak, kizil geyik ve bozayiyi tüfekle vurduklari tespit edilen 2 kisi hakkinda adli islem baslatildi.

Kizil Geyik Ve Bozayi Avlayan 2 Kisiye Adli Islem Baslatildi
Edinilen bilgiye göre, Köprübasi köyünde bir enerji isletme tesisi mevkiinde kizil geyik ve bozayi avlandigi Doga Koruma ve Mili Parklar Sube Müdürlügü ekiplerine ihbar edildi. Ekipler tarafindan bölgede genis çapli çalisma baslatildi. Yapilan çalisma çerçevesinde Mengen Cumhuriyet Savciliginin arama karari dogrultusunda operasyon düzenlendi.

Derin dondurucuda kizil geyik eti

Tesiste jandarma ekipleriyle yapilan aramada, derin dondurucu içinde kizil geyik eti oldugu degerlendirilen hayvan etleri ile bir miktar hayvansal yag ele geçirildi. Ayrica tesisteki farkli bir bölümde ise eski yillara ait oldugu tahmin edilen 2 geyik boynuzu bulundu. Ankara Gida Kontrol Laboratuvar Müdürlügü’nde yapilan tür tespit çalismalarinda ele geçirilen et ve hayvansal yaglarin kizil geyige ait oldugunun belirlenmesi üzerine enerji isletme tesisinin santiye sefi I.S. ile yardimcisi M.K. hakkinda suç duyurusunda bulunuldu.
Kaynak: İHA