Diyarbakir'da Dündar Apartmani'nin 2 Müteahhidi Ve Arsa Sahibine 22 Yil 6'Sar Aya Kadar Hapis Talebi

Diyarbakir’da, Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde yikilan ve 38 kisinin hayatini kaybettigi Dündar Apartmani’na iliskin 2 müteahhit ve sanik arsa sahibinin yargilanmasina devam edilirken, saniklar hakkinda 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi isteniyor.

Diyarbakir'da Dündar Apartmani'nin 2 Müteahhidi Ve Arsa Sahibine 22 Yil 6'Sar Aya Kadar Hapis Talebi
6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen yikici depremlerle merkez Baglar ilçesi Seyh Samil Mahallesi’ndeki Dündar Apartmani ile ilgili tutuklanan müteahhitler Ilhami Dündar ve Sercan Erbey cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi’yle (SEGBIS) Diyarbakir 8. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya katildi.

Tutuksuz sanik arsa sahibi Seydo Bozkaya ise katilmadi.

Binanin enkazinda 3 çocugunun vefat ettigini, esinin yaralandigi için yatalak oldugunu durusmada belirten magdur V.K, binanin insaatinda kusurlari olan saniklardan sikayetçi oldugunu, saniklarin cezalandirilmasini talep etti.

Cumhuriyet savcisi esas hakkinda hazirladigi mütalaasinda, tutuklu saniklar Erbey ve Dündar’in isnat edilen suçtan cezalandirilarak, tutukluluk halinin devami, tutuksuz sanik Bozkaya’nin ise beraati yönünde görüs bildirdi. Sanik Dündar ve Erbey, geçen durusma detayli savunma yaptiklarini, uzun süredir tutuklu olduklarini gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.

Avukatlar, müvekkillerinin suçsuz oldugunu savunup tahliyeleri yönünde karar verilmesi talebinde bulundu. Savunmalarin ardindan mahkeme, 2 sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 20 Mayis’a erteledi.

Saniklara 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi istemi

Iddianamede, binanin müteahhitleri tutuklu saniklar Sercan Erbey ve Ilhami Dündar ile arsa sahibi tutuksuz sanik Seydo Bozkaya hakkinda, "bilinçli taksirle birden fazla kisinin ölümü ve yaralanmasina neden olma" suçundan 22 yil 6’sar aya kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: İHA