Bolu'da Av Sezonu Bitti, Ceza Sezonu Basladi

Bolu Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü tüm hayvanlara yönelik av sezonunun sona erdigini duyurdu. Av sezonunun sona ermesiyle birlikte yasaga uymayanlara idari para cezasi kesilecek.

Bolu'da Av Sezonu Bitti, Ceza Sezonu Basladi
Bolu’da 26 Agustos 2023’de baslayan av sezonu, Tarim ve Orman Bakanligi 9. Bölge Müdürlügü Bolu Sube Müdürlügü’nün yayinladigi bildiriyle birlikte 3 Mart 2024’de sona erdi. Av sezonunun yeniden açilacagi tarihe kadar vatandaslarin av ve yaban hayvanlarini avlamanin, rahatsiz etmenin, yavru ve yumurtalarini toplamanin yasak oldugu bilinciyle hareket ederek, daha hassas olmasi gerektigi belirtildi.

Bolu Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Avin kapanis tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarinin üreme dönemi baslamaktadir. Avin açilacagi agustos ayina kadar bu dönemde avcilik faaliyetleri yasaktir. Özellikle av ve yaban hayvanlarinin es tutma, üreme, yavru büyütme ve erginlesme evrelerini içine alan bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çikarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarinin yavru ve yumurtalarini toplamanin yasak oldugu bilinmelidir" denildi.
Kaynak: İHA