Bes Yildizli Otel Konforunda Merkez

Engelli bireylerin günlük yasam becerilerini kazanacaklari ve özel yeteneklerini sergileyebilecekleri Izmit Engelsiz Yasam Merkezi’nde yasam evi, duyu bütünleme odasi ve hidroterapi havuzu gibi alanlar yer alacak.

Bes Yildizli Otel Konforunda Merkez
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, projede hummali çalisma yürütüyor. Tüm engel gruplari düsünülerek tamamen "engelsiz" bir bina olarak insa edilen yapi, engelli vatandaslarin günlük yasam becerilerini kazanacaklari ve özel yeteneklerini sergileyebilecekleri çok yönlü bir merkez olarak hizmet verecek.

Vinsan Kampüsü içinde insa edilen Izmit Engelsiz Yasam Merkezi, toplam 9 bin 609 metrekare alan üzerinde 6 bin 176 metrekare kapali alan olarak projelendirildi. Proje her tür engelliye uygun olacak sekilde zemin kat olarak planlandi. Tüm bloklarda betonarme imalatlari tamamlandi. H blok ve F blokta tugla duvar imalatlari ve ahsap çati imalatlari tamamlanirken, çati kaplama imalatlari ise hizli bir sekilde devam ediyor. Sari avluda bulunan amfinin betonunu döken ekipler, çevre duvari imalatlarinda sona yaklasti. B, C, D, F ve H blokta elektrik ve mekanik tesisat imalatlarinin sürdügü projede su an A blogun çelik çati imalatlari basladi.

Izmit Engelsiz Yasam Merkezi, engelli vatandaslari çok daha aktif sekilde topluma kazandirmayi hedefliyor. Bu çerçevede, yapinin zemin katta bagimsiz yasam evi, spor salonu, hidroterapi havuzu, bay bayan soyunma-dus alani, depo, yemekhane, mutfak, ögretmenler odasi, mescit, lavabo, destek personel odasi, depo, zihinsel engelliler grubu, koordinatör odasi, duyu bütünleme odasi, otizm grup egitim odasi, otizm bireysel egitim odasi, çocuk dinlenme odasi ve oyun odasi projede planlandi. Ayrica bireyler ve çocuklar için terapi ve hobi amaçli 875 metrekare ve 450 metrekarelik 2 avlu ve bir çocuk oyun alani bulunuyor.
Kaynak: İHA