Baskan Gürün Saglik Emekçilerinin Gününü Kutladi

En büyük hazinemiz olan sagligimizi korumak ve sürdürmek için gece gündüz demeden fedakârca çalisan tüm saglik çalisanlarina çok sey borçlu olduklarini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün tüm saglik çalisanlarinin 14 Mart Tip Bayrami’ni kutladi.

Baskan Gürün Saglik Emekçilerinin Gününü Kutladi
Tip ve saglik alaninda ülkemizde Cumhuriyet döneminden sonra insana ve insan sagligina daha fazla önem verildigini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk saglik alaninda çalisanlarin büyük bir sorumlulugu oldugunun altini çizerken yine Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” ifadesinin de Türk doktorlarina güvenin ifadesi oldugunu belirtti.

Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün; ‘’Saglik çalisanlarinin malzemesi insan ve insan sagligidir. Tip egitimi alarak yillarca dogdugu sehirde vatandaslarina hizmet etmis, yaralara merhem olmaya, insan sagligi için bir seyler yapmaya çalismis biri olarak bu meslegi seçmekten dolayi gurur duyuyorum. Sagligimizi emanet ettigimiz saglik çalisanlarimizin kiymetini bilmeli, onlara hak ettikleri degeri ve haklarini vermeliyiz. Saglik emekçilerimizin çalisma sartlarinin iyilestirmelisi ve gelismis toplumlarda oldugu gibi saglik alaninda bilimsel gelismelere büyük önem verilmesi gerektigini düsünüyorum. Bizlerin sagligi için sevdiklerinden ayri kalan, gecesini gündüzüne katan tüm saglik emekçilerimizin, meslektaslarimin 14 Mart Tip Bayrami’ni kutluyorum. Iyi ki varsiniz. Size minnettariz’’ dedi.

Kaynak: İHA