Baskan Altay Çocuklari Ilk Oruç Hediyesiyle Sevindirecek

Konya Büyüksehir Belediyesi, ilk orucunu tutan 7 ve 8 yasindaki çocuklari bu yil da çesitli hediyelerle sevindirecek.

Baskan Altay Çocuklari Ilk Oruç Hediyesiyle Sevindirecek
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, çocuklarda Ramazan bilinci olusturmak ve Ramazan ayinin maneviyatini yasatmak amaciyla ilk kez oruç tutan çocuklari sevindirmeye bu yil da devam ettiklerini belirtti.

Ramazan’in ayni zamanda sabir ve dayanisma ayi oldugunu belirten Baskan Altay, “Kiymetli yavrularimiz da ilk oruçlariyla sabrin ve kardesligin ne kadar önemli oldugunu daha iyi kavrayacaktir. Büyüksehir Belediyesi olarak bu yil da ilk defa oruç tutan çocuklarimizi hediyelerle sevindirerek tesvik ediyoruz. Bu kapsamda onlar için çesitli sürpriz hediyeler hazirladik. Ilk oruç hediyesi için 7-8 yas grubundaki çocuklarimizin basvurularini internet üzerinden 25 Mart tarihine kadar alacagiz. Iftar ve sahur sofralarinin bereketi olan tüm çocuklarimizin gözlerinden öpüyor, hayirla ve saglikla bayrama ulasmayi Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin Ramazan gelenegini yasatmak amaciyla 7 ve 8 yasindaki çocuklari kapsayan ilk oruç hediyesi için basvurular “https://ilkoruc.konya.bel.tr” adresinden yapiliyor.
Kaynak: İHA