Bakan Koca'dan Bolu'ya Müjde Açiklamasi '600 Yatakli Sehir Hastanesi Konseptinde, Bir Hastane Çalismamiz Var'

Bolu’da esnaf ziyaretleri gerçeklestiren Saglik Bakani Fahrettin Koca, hastane müjdesi vererek, "150 yatakli ruh sinir hastanesiyle birlikte, ilave 600 yatakli sehir hastanesi konseptinde, bir hastane çalismamiz var” dedi.

Bakan Koca'dan Bolu'ya Müjde Açiklamasi '600 Yatakli Sehir Hastanesi Konseptinde, Bir Hastane Çalismamiz Var'
Saglik Bakani Fahrettin Koca, Bolu’yu ziyaret etti. Bakan Koca, AK Parti Bolu Il Baskanligi önünde AK Parti Bolu Belediye Baskan Adayi Muhammed Emin Demirkol ve AK Parti Il Baskani Suat Güner ile partililer ve saglik personeli tarafindan karsilandi. Bakan Koca, cadde üzerinde esnaf ziyareti yapti, ardindan Yildirim Beyazit Camii’nde ikindi namazini kildi. Namaz sonrasi Izzet Baysal Caddesi üzerinde esnaf ziyareti gerçeklestiren Koca, Izzet Baysal Devlet Hastanesi Köroglu Ünitesi’nde basin açiklamasi yapti.

Koca, yapimi devam eden fizik tedavi hastanesiyle ilgili, “Bildiginiz gibi Bolu’da bir egitim ve arastirma hastanemiz var, üniversite hastanemiz. 340 yatakli bir hastanemiz ama giderek eskidigini de biliyoruz ve Bolu’nun ihtiyaçlarinin da daha da arttigini biliyoruz. Bu çerçevede insaati devam 250 yatakli fizik tedavi hastanemiz, su an yüzde 30 seviyesinde” dedi.

Bolu’ya iki yeni hastane müjdesi veren Koca, "Bir diger hastanemiz ise kadin dogum çocuk hastanesi. Bununla ilgili, ayin 20’sinde, ihalesi yapilmis olacak. 47 bin metrekare, kapali alanli kadin dogum çocuk hastanesi. Bunun disinda, bizim Bolu’da özellikle ihtiyaç olarak gördügümüz, talebin artmasiyla birlikte, yatak kapasitesini daha da arttirmamiz gerektigini biliyoruz. Bu çerçevede eski devlet hastanesinin oldugu yere, 150 yatakli ruh sinir hastanesiyle birlikte, ilave 600 yatakli sehir hastanesi konseptinde bir hastane çalismamiz var. Dolayisiyla bin yatagin üzerinde olabilecek, egitim ve arastirma hastanesi fonksiyonuyla hizmet verecek bir hastaneye sahip olmus olacagiz. Bunu geciktirmeden yapmak istiyoruz. Kadin dogum hastanesinin zaten ihalesi, haftaya ayni kampüste, dedigim 600 yatakli ilave hastaneyi planladik” ifadelerini kullandi.

Bakan Koca’nin Bolu programi basin açiklamasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA