Ramazan Ayinda Gida Denetimleri Arttirildi

Düzce Tarim ve Orman Müdürlügü gida kontrol personelince Ramazan Ayinin baslamasi ile birlikte, rutin gida denetimlerine ilave olarak tüketicilerin saglikli gidaya ulasmalarini temin etmek amaciyla denetimler arttirildi.

Ramazan Ayinda Gida Denetimleri Arttirildi
Düzce il genelindeki; özellikle Ramazan Ayinda vatandaslarin yogun olarak tükettikleri; ekmek/pide, unlu mamuller, pastacilik ürünleri, tatlilar, et ve süt ürünleri üretimini yapan imalathaneler basta olmak üzere; ramazan kolisi, hurma ve bayram sekerlemelerinin satisa sunuldugu gida isyerleri gida güvenilirligi bakimindan denetlenmeye yogun olarak devam ediliyor.

Tarim ve Orman Il Müdürü Esra Uzun tarafindan yapilan açiklamada “Ramazan Ayi boyunca yogunlasan gida denetimleri yaninda tüketicilerimizin de birer gönüllü gida denetçisi gibi hareket etmeli. Özellikle; açikta, ambalajsiz, etiketsiz, üreticisi, markasi, kayit veya onay numarasi belirsiz gida, saglik amblemsiz tavuk eti, damgasiz kirmizi et, etiketinde belirtilen kosullarda muhafaza edilmeden satisa sunulan ürünleri satin almamalari gerekiyor. Ambalajlarinin saglam ve sismemis, son tüketim tarihlerinin geçmemis ve dogal renk, tat ve kokusunun degismemis yani bozulmamis olmasina dikkat etmeli ve gida ile ilgili her türlü sikayetlerini; ALO 174 veya gida ihbar hatlarina bildirmeliler” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA