TEI, Havaci Kadinlar Haftasi'ni Coskuyla Kutladi

Dünya Havaci Kadinlar Haftasi kapsaminda TEI’den “Havaciligin Güçlü Kadinlari”, ortaokuldan üniversiteye ziyaretler düzenleyerek, genç kizlara havacilik ve savunma sanayisini tanitti.

TEI, Havaci Kadinlar Haftasi'ni Coskuyla Kutladi
TEI, Eskisehir Il Millî Egitim Müdürlügü koordinasyonuyla, Dünya Havaci Kadinlar Haftasi’nda birçok etkinlik gerçeklestirdi. Haftanin ilk gününde TEI’den yetkililer, 7 ortaokuldan 300 ögrenciyle bir araya gelerek havacilik ve savunma sanayisinin yani sira TEI’yi tanittilar. Etkinliklerin 2’nci gününde, Eskisehir’deki 3 liseden kiz ögrenciler, TEI’de agirlandi. Düzenlenen organizasyonda kadin çalisanlar, kiz ögrencilere konusmalar gerçeklestirdi. Sirket tanitim sunumu ve sektörü tanitici konusmalarin ardindan tesis turu düzenlendi.

Bu turda kiz ögrenciler havacilik motorlari parçalarinin nasil üretildigini ve TEI’nin bu alandaki kabiliyetlerini yerinde ögrendiler. Ögrenciler ayrica Türkiye’nin lider motor sirketi TEI’nin gelistirdigi özgün ve millî havacilik motorlarini da yakindan görme firsati yakaladilar. Hafta kapsaminda, TEI’de çalisan “Havaciligin Güçlü Kadinlari” ayrica üniversiteleri de ziyaret etti. Eskisehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskisehir Teknik Üniversitesi ögrencileri ile bulusan sektör profesyonelleri, gençlere havacilik sektörünü ve TEI’yi tanitirken, kariyer hedefleri konusunda sorulari yanitladi.

8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde ise “Havaciligin Güçlü Kadinlari” bir araya geldi. Düzenlenen etkinlikte TEI’li kadinlarin kadinlar günü kutlandi. Depremzede kadinlara destek olmak amaciyla, deprem bölgesinden alinan ürünlerle hazirlanan çantalar, kadin çalisanlara hediye edildi.

TEI, önceki senelerde gerçeklestirdigi etkinlikler ve kadin çalisanlari için devreye aldigi uygulamalarla Dünya Havaci Kadinlar Enstitüsü tarafindan 7 kez “Kadin Çalisanlarina En Çok Deger Veren Sirket” seçilmisti.
Kaynak: İHA