Tartistigi Sahsi Siparis Kalemiyle Öldüren Sanik Hakim Karsisinda

Beyoglu’nda alkollü sekilde kaldirimda oturan Engin Yalçin ile is yeri sahibinin aracina cisim firlatilmasi nedeniyle tartisan, tartisma sirasinda elinde bulunan siparis kalemiyle Yalçin’i alnindan yaralayarak ölümüne neden oldugu iddia edilen sanik hakim karsisina çikti. Durusmada savunma yapan sanik, ‘’Ellerindeki siseyi sert bir sekilde yolda duran is sahibine ait arabaya attilar. Bir elimde kalem, bir elimde kagit vardi. Benim agrima gitti ve ona bir hamlede bulundum’’ dedi.

Beyoglu’nda 10 Kasim 2023’de iddiaya göre 22 yasindaki Dervis Karadag, çalistigi is yeri olan börekçiden gürültü duymasi üzerine disari çikmis, disari çiktiginda, Engin Yalçin (43) ile arkadasinin alkollü vaziyette kaldirimda oturdugunu ve hemen karsilarinda park halinde bulunan isletme sahibinin aracina bir cisim firlatildigini görmüstü. Bunun üzerine çikan tartisma sirasinda Karadag, elinde bulunan siparis kalemiyle Yalçin’in alnina dogru yumruk atmis, yaralanan ve yogun kan kaybi yasayan Yalçin ise kaldirildigi hastanede olaydan 1 hafta sonra hayatini kaybetmisti. Olaya iliskin davanin görülmesine baslandi. Istanbul 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Dervis Karadag, öldürülen Engin Yalçin’in ailesi ve taraflarin avukatlari hazir bulundu.

Durusmada saniga tepki gösterdiler

Durusmaya baslandigi sirada salona getirilen sanik Karadag’i gören müsteki anne ile abla, saniga ‘Allah belani versin’ seklinde sözler söyledi.

Bunun üzerine mahkeme baskani, müsteki aileye sakin olmalarini ve durusma düzenini bozmamalarini söyledi.

Daha sonra aile sakinleserek durusmanin baslamasini bekledi.

‘’Benim agrima gitti ve ona bir hamlede bulundum. Önce elimi kaldirdim, bir elimde kalem, bir elimde kagit vardi’’

Durusmada savunma yapan Dervis Karadag, söz konusu börekçi dükkaninda 3 aydir çalistigini söyleyerek, ‘’Çalistigim sirada yoldan bir bayan geçiyordu. Engin Yalçin ve arkadaslari kadinin önünü kestiler, kadini taciz ettiler. Kadim bizim dükkandan yardim istedi ve ‘polis çagiracagim’ dedi.

Tüm müsteriler bu olaydan rahatsiz olup gittiler. Yalçin ve arkadaslari disaridaydilar, ellerinde alkol sisesi vardi. Ellerinde ki siseyi sert bir sekilde yolda duran is sahibine ait arabaya attilar. Ben yanlarina gittim, elimde sadece kagit ve tükenmez kalem vardi. Siparis aldigim kagit ve kalemdi. Siseyi arabaya kimin firlattigini sordum. Yalçin bana ‘sana ne’ diyerek küfür etti. Benim agrima gitti ve ona bir hamlede bulundum. Önce elimi kaldirdim, bir elimde kalem, bir elimde kagit vardi. Küfür edince tahrik oldum. Bir kez yumruk attigimi hatirliyorum, elimde kalem oldugunu bilmiyordum. Saplayip saplamadigimi hatirlamiyorum. Anlik öfkeme denk geldi. Ancak tek darbe vurdum. Yalçin küfür ederek arkamdan gelmeye devam etti. Ayakta ve canliydi. Ben dükkaninin içerisine geçtim. Is yeri sahibi disari çikti. Yüzü kanayan Yalçin’a peçete verdi ve ambulans çagirdi. Yalçin’in bir hafta sonra öldügünü ögrendim. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim’’ dedi.



“Sanigin taciz edildigini söyledigi kiz, benim kardesimin 4 yillik sevgilisi”

Durusmada Engin Yalçin’in müsteki ablasi Aysel Yalçin, ‘’Sanigin taciz edildigini söyledigi kiz, benim kardesimin 4 yillik kiz arkadasidir. Onu taciz etmesi söz konusu olamaz. Kiz bizim evimize gidip gelen yakindan tanidigimiz kisidir” seklinde konustu.



Araca sise atan kisinin kimligi tespit edilecek

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Dervis Karadag’in tutukluluk halinin devamina karar verdi. Heyet, durusmada bahsedilen kiz arkadas ile is yeri sahibinin önümüzdeki celse tanik olarak dinlenmesine ve olay sirasinda araca sise atan kisinin etraflica sorusturularak, kimliginin tespit edilmesi için Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne yazi yazilmasina hükmederek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede, Engin Yalçin’in olay günü 08.00 siralarinda bir arkadasiyla birlikte alkollü vaziyette kaldirim önünde oturdugu, gürültülü sekilde konustuklari, Yalçin’in arkadasinin hemen karsilarinda park halinde bulunan araca dogru bir cisim firlattigi, bunun üzerine yan tarafta bulunan isletmeden is önlügüyle süpheli Dervis Karadag’in çiktigi aktarildi. Iddianamede, baslayan sözlü tartisma sirasinda süpheli Karadag’in, sag elinde ele geçirilemeyen fakat plastikten yapilma kalem oldugu degerlendirilen, ayrica silahtan sayilan cisim bulundugu, o vaziyette Yalçin’in sol kas kismina dogru 1 kez yumruk attigi ve orada uzaklastigi kaydedildi. Yalçin’in yogun kan kaybi yasayarak hastaneye kaldirildiginin anlatildigi iddianamede, olaydan 1 hafta sonra vefat ettigi, düzenlenen otopsi raporunda ise Yalçin’in otopsisinden alinan örneklerinde uyusturucu madde tespit edildigi, ayrica ölümünün cisim yaralanmasina bagli kafatasi kiriklariyla birlikte beyin kanamasi, beyin doku hasari ve gelisen komplikasyonlar sonucu meydana geldigi belirtildi. Süpheli Dervis Karadag’in ifadesine de yer verilen iddianamede, olay sirasinda vefat eden Yalçin’in, arkadasiyla birlikte alkollü vaziyette taskinlik yaptiklarini, saga sola satastiklarini, içlerinden birinin çalistigi is yeri isletmecisine ait araca tas attigini görmesi üzerine uyarmak amaciyla yanlarina gittigini söyledigi belirtildi. Süpheli ifadesinin devaminda ise uyarmak için yanlarina gitmesine ragmen Yalçin’in kendisine küfür etmesine sinirlenerek elinde is yerinde kullandigi kalemle öldürme kasti bulunmaksizin ve anlik öfkeyle basina dogru yumruk attigini, ardindan eylemini sürdürmeksizin olay yerinden ayrildigini söyledigi aktarildi. Iddianamede ayrica, süpheli Karadag’in ilk ifade islemleri sirasinda Yalçin henüz vefat etmediginden adli kontrol sartiyla serbest birakildigi ancak vefat sonrasinda yeniden islemleri yapilarak tutuklandigi kaydedildi. Hazirlanan iddianamede süpheli Dervis Karadag’in ‘silahla kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ suçundan 12 yildan 18 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.
Kaynak: İHA