Ramazan Etkinliklerinin Adresi Cedidiye Meydani Olacak

Düzce Belediyesi, Cedidiye Meydani’nda düzenleyecegi Ramazan etkinliklerinde sevilen isimleri agirlayacak. Ramazan ayinin maneviyatina has musiki ve ilahi dinletileri ile söylesilerin yer alacagi Ramazan Çadirinin ilk konugu ise egitimci ve yazar Dr. Alisan Kapaklikaya olacak.

Düzce Belediyesi’nin Ramazan ayinin maneviyatina uygun bir sekilde baslattigi ve geleneksel hale gelen Ramazan etkinlikleri, bu yil da dolu dolu hazirlandi. Kültür Isleri Müdürlügü tarafindan hazirlanan organizasyonda, Ramazan’in manevi iklimine yarasir konser, söylesi, siir dinletisi ve özel etkinlikler yer aliyor. Cedidiye Meydani’nda kurulan çadirda birbirinden degerli isimler Ramazan ayi boyunca Düzceliler ile bulusacak.

Önemli isimler sahne alacak

Ramazanin 1. günü gerçeklestirilecek ilk etkinligin konugu, egitimci ve yazar Dr. Alisan Kapaklikaya olacak. 13 Mart 2024 Çarsamba aksami ise Ayasofya Camii Basimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile Dünya Kur’an-i Kerim Okuma Birincilerinden Hafiz Mehmet Bilir, Düzcelilere kuran ziyafeti sunacak.

Ramazan etkinliklerinde; Hatice Kübra Tongar, Dursun Ali Erzincanli, Serdar Tuncer, Sevda Türküsev, Dilek Cesur, Bekir Develi ve Hayati Inanç gibi önemli isimler, siir ve söylesi programlariyla Düzceliler ile bulusacak.

Tasavvuf müziginin güçlü seslerinden Sedat Uçan, Umut Mürare, Resul Aydemir, Mehmet Yigit, Firat Türkmen ve Ahmet Fescioglu’nu agirlayacak olan etkinliklerde, ayrica Düzce Seyran Ilahi Grubu ve Düzce Neva Musiki Gurubu gibi yerel sanatçilar da sahne alacak.

5 Nisan’da idrak edilecek Kadir Gecesi’ne özel hazirlanan programda ise kurra hafizlar çadira konuk olacak. Dünya Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma birincilerinden Habib Deveci, Istanbul Eyüp Sultan Camii Basimami Metin Çakar ve hafiz Ali Derman, Düzcelilere kuran ziyafeti sunacak.
Kaynak: İHA