Mersin'de 'Orman Zararlilariyla Mücadele' Egitimleri Tamamlandi

İçel Orman Bölge Müdürlügünce düzenlenen ’orman zararlilariyla mücadele’ egitimleri tamamlandi.

Mersin'de 'Orman Zararlilariyla Mücadele' Egitimleri Tamamlandi
Orman Zararlilariyla Mücadele Sube Müdürlügünce gerçeklestirilen çalisma kapsaminda, 9 orman isletme müdürlügünde egitim düzenlendi.

Egitimlere, orman muhafaza memurlari, mutemetler ve ilgili personel katildi.

Ayrica ilçelerde bulunan adliyelerde görevli bassavci, savci ve ceza hakimleri de seminerlere davet edilerek, uygulamada karsilasilan sorunlara karsi çalisma birlikteligi saglandi.

Egitimler, Bölge Müdür Yardimcisi Yasar Yaman Saglam, Orman Zararlilari ile Mücadele Sube Müdürü Veysel Önen, sube mühendisleri Ömer Türkles, Ersin Tuncay Sari ve entomolog Mehmet Kaplan tarafindan verildi.



Anamur’da kadinlara yönelik program düzenlendi

Öte yandan, Anamur Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi kadinlara yönelik ’Söz Kadinin’ sloganiyla kutlama programi düzenledi.

Programda, üretici kadinlara alzaymir ve demans gibi hastaliklarda hafizanin iyilestirilmesi açisindan olumlu potansiyele sahip oldugu belirtilen endemik tür olan basak çayi fidesi hediye edildi.

Anamur Fidanlik Müdürlügünde 2015 yilinda üretimine baslanan ve tibbi aromatik bitkiler arasinda yer alan basak çayinin yetistirme, paketleme ve tüketime sunulmasi hakkinda da kadinlara bilgi verildi.

Kaynak: İHA