GIBTÜ Gastronomi Ve Mutfak Sanatlari Bölümü Mutfagi Açildi

Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GIBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarim ve Mimarlik Fakültesi uygulama mutfagi tasarlanip hizmete açildi.

GIBTÜ Gastronomi Ve Mutfak Sanatlari Bölümü Mutfagi Açildi
Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GIBTÜ) Güzel Sanatlar Tasarim ve Mimarlik Fakültesi bünyesindeki Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü için, ögrencilerin egitimine destek olacak donanimli bir uygulama mutfagi tasarlanip hizmete açildi.

GIBTÜ Rektörü Prof. Dr. Sehmus Demir, açilis töreninde yaptigi konusmada, “Gaziantep ve çevresinin gastronomi ve mutfak sanatlari alaninda en yetkin akademik kadrosuna sahip oldugumuzu gururla belirtmek isterim. Bu uygulama mutfagini, akademik bilgi birikimimizi pratige dökme ve ögrencilerimizin egitim ve becerilerini en üst seviyeye çikarma amaciyla açtik. Mutfagimiz, ögrencilerimize, ögretim üyelerimize ve Gaziantep halkina hayirli olsun” dedi.



Açilisin ardindan, Dr. Ögretim Üyesi Erol Taskin’in rehberliginde ögrenciler tarafindan hazirlanan yöresel yemekler sunuldu. Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Uygulama Mutfagi, zengin donanimiyla GIBTÜ’de egitim gören yüzlerce ögrencinin yetismesine katki saglayacak. Gaziantep’in gastronomi sehri kimligine yeni bir soluk getirecek olan bu girisim, sehre ve halkina önemli bir katma deger saglayacak. Mutfak, her ögrencinin bireysel olarak pratik yapabilmesi için 40 göz ocak, 10 çalisma tezgahi, 2 hareketli mermer tezgah ve 5 firin ile donatildi. Gastronomi ve Mutfak Sanatlari bölümündeki ögrenciler teorik bilgilerin yani sira estetik ve lezzetli yemek yapmanin inceliklerini de ögrenecek.

UNESCO tarafindan sehirler agina ilk katilan sehir olan Gaziantep’in zengin yemek çesitliligi ve kültürel geçmisini her yil onlarca profesyonel sef ve gastronomi uzmani yetistirerek büyütmeyi ve tanitmayi amaçliyor.
Kaynak: İHA