Askida Ekmegin Dijital Hali Hayir Köprüsü Olmaya Devam Ediyor

Konya’da gelistirilen askida ekmegin dijital hali “Ekmekcell” uygulamasi, alan el ile veren el arasinda hayir köprüsü olmaya devam ediyor.

Askida Ekmegin Dijital Hali Hayir Köprüsü Olmaya Devam Ediyor
Geçtigimiz yil Konya’da gelistirilen Ekmekcell adli uygulama ile dijital hale gelen askida ekmek uygulamasinda, Ekmekcell kartlari ihtiyaç sahiplerine ulastirilmaya devam ediyor. Mahalle muhtarlarindan alinan listelerdeki 10 bin ihtiyaç sahibine ‘Ekmekcell’ kartlari ulastirildi. Bu karta ülke genelinden hatta yurt disindan hayirseverler tarafindan ekmekler alinip, yükleniyor. Ihtiyaç sahipleri ise anlasmali firinlara giderek ekmekleri aliyor, özel olarak üretilen pos cihazina kartlarini okutuyor. Uygulama sayesinde veren el ile alan el arasinda köprü olmak hedefleniyor. Uygulama Ramazan ayinda da ihtiyaç sahipleri ile hayirseverler arasinda köprü olmaya devam ediyor. Ekmekcell Genel Müdürü Tevfik Serkan Gümüs, uygulamayi anlattiklari MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin de projeyi begendigini ve destek verdigini söyledi.



“Kartlari suana kadar 10 bin aileye ulastirdik”

Uygulama hakkinda bilgi veren Ekmekcell Genel Müdürü Tevfik Serkan Gümüs, “Türkiye’de 81 ilde olan askida ekmegi bitirdik. Bu projenin adi Ekmekcell. 81 ilden uygulamaya girerek istediginiz ile, istediginiz kadar ekmek birakabildiginiz bir proje. Birakilan ekmekler muhtarliklardan alinan ihtiyaç sahiplerine özel olarak ürettigimiz Ekmekcell kartina yükleyip üye firinlarimizdan, temassiz bir sekilde ‘askida ekmek var mi?’ sorusunu tamamen ortadan kaldirarak ekmeklerini gönül rahatligi ile alabiliyorlar. Kartlari suana kadar 10 bin aileye ulastirdik. Hedefimiz daha fazla aileye ulasmak. Onlari mutlu etmek” dedi.



“Projemizi çok begendi ve desteklerini verdi”

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin de projelerine destek verdigini belirten Tevfik Serkan Gümüs, “MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli bu projemize destek verdi. Kendisine de Askida Ekmek Gönüllülük Belgesini teslim ettik. Kendisi askida ekmegin daimi destekçilerinden. Sag olsun projemizi çok begendi ve desteklerini verdi. Kendisine bir kez daha çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Ekmekcell kartlarimiz ile insanlarimiz artik rencide olmadan ekmeklerini alabilecekler”

Ekmekcell uygulamasinin faydalarini siralayan Tevfik Serkan Gümüs, “Bu projeye belediyeler, kamu kuruluslari da askida ekmek birakabilirler. Bizlerle iletisime geçerek bu karti temin edebilirler. Bu sistemin iki özelliginin olacagina inaniyorum. Birincisi Ekmekcell kartlarimiz ile insanlarimiz artik rencide olmadan ekmeklerini alabilecekler. Askida ekmek var mi diye sormayacaklar. Türkiye’de askida ekmek kuyruklari olusan firinlarimiz var. Bu kart sayesinde kuyruklari bitirecegiz. Çünkü bu kartla sabah erken kalmak zorunda kalmayacaklar, günün istedikleri saatinde ekmeklerini alabilecekler” diye konustu.



“Ekmek her zaman her insanin ihtiyaci”

Projelerine sadece Ramazan ayinda degil 365 gün destek verilmesi gerektigini ifade eden Tevfik Serkan Gümüs, “Projemiz sadece Ramazan ayina özel bir proje degil. Ekmek her zaman her insanin ihtiyaci. Sadece Ramazan ayi degil, 365 gün kullanabilecek bir proje oldugu için vatandaslarimizdan ihtiyaç sahiplerine destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA