Her Sosyal Dokuya Uygun Projeler Üretiyoruz'

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Kaymakamligi öncülügünde özel ihtiyaci bulunan bireylerin aile yapilarinin desteklenmesi ve psikolojik saglamliklarinin artirilmasi amaciyla ‘Kapsayici Toplum Mutlu Aile’ Projesi hayata geçirildi. Engelli çocugu olan ailelerle bir araya gelen Kocasinan Belediye Baskani ve Baskan Adayi Ahmet Çolakbayrakdar, her sosyal dokuya uygun projeler ürettiklerini belirterek, engelli bireyler ve aileler için Mola Evi ve Egitim Kampüsü Projesini hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Her Sosyal Dokuya Uygun Projeler Üretiyoruz'
Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Kaymakamligi öncülügünde Abdullah Gül Üniversitesi, Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Kocasinan Sosyal Hizmetler Müdürlügü, Kocasinan Ilçe Saglik Müdürlügü ve Kocasinan Rehberlik ve Arastirma Merkezi’nin katkilariyla hazirlanan ‘Kapsayici Toplum Mutlu Aile’ Projesi kapsaminda ilk toplanti Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisinde gerçeklestirildi.

Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay ile birlikte engelli bireylere sahip olan ailelerin taleplerini dinleyen Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’da spordan sanata, kültürden egitime her alanda hizmet sunan yasam alanlari insa ettiklerini belirterek; "7’den 70’e herkesin Belediye Baskani olabilme suuru ile her yasa, her sosyal dokuya uygun projeler üretiyoruz. Bütün gayretimiz, Kayseri’nin degerini artirmaktir” dedi.

Kocasinan ve Kayseri için çalismaya ve üretmeye hiz kesmeden devam ettiklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar; "Kocasinan Belediyesi olarak hayatin her alaninda olmaya gayret ediyoruz. ‘Nerede insan var ise biz orada olmaliyiz’ anlayisi içerisinde hemserilerimize en iyi hizmeti sunmanin çabasi içerisindeyiz. Ailelerimizin içinde bulundugu durumun farkindayiz. Bizler, elimizden geldigince sizlere daha fazla destek olmak adina kamu kurumlarla birlikte istisareler içinde çalisiyoruz. Sizlere daha farkli hizmetle sunulmasi için yogun gayret sarf ediyoruz. Belediye olarak bütün imkânlarimizla farkli gruptaki ihtiyaci olan kardeslerimizin yaninda olma noktasinda seferberiz. Engelli çocuklarin belli zaman diliminde ailelerin nefes almaya ihtiyaci oldugu zaman çocuklari güvenle birakabilecekleri Mola Evi Projesini hayata geçirecegiz. Güvenli bir bakim ortami ve güvenli iletisim kuracagi egitmenler gibi önemli hizmetlerin yer alacagi ve ihtiyaçlara cevap verecegi proje olacak. Ailelerin hayatlarini kolaylastiracak ve bir nebze olsun destek olabilmek açisindan son derece önemli ve degerlidir. Var gücümüzle çalisiyoruz. Ahievran Mahallesi’nde Egitim Kampüsü, Özel Çocuklar için Mola Evi ve Engelsiz Nakil Araci hizmetimizle her zaman oldugu gibi engelli kardeslerimizin yaninda olacagiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Çolakbayrakdar, engelli bireylerin ve aileler için hayatini kolaylastirmak ve toplumsal hayatta daha aktif bir sekilde yer alabilmeleri için birçok projeyi onlarin ihtiyacina yönelik sekillendirdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA