Ticaret Bakanligindan Ramazan Ayi Öncesi Marketlerde Denetim

Ticaret Bakanligi ekipleri, yaklasan Ramazan ayi öncesince aralarinda Ankara, Istanbul, Izmir ve Manisa’nin da bulundugu 10 ildeki marketlerde temel gida ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahis fiyat ile etiket denetimi gerçeklestirdi.

Ticaret Bakanligindan Ramazan Ayi Öncesi Marketlerde Denetim
Düzenli olarak market denetimleri yapan Ticaret Bakanligi, yaklasan Ramazan ayi dolayisiyla denetimlerini sikilastirdi. Bakanlik ekiplerince Istanbul, Ankara, Izmir, Manisa, Samsun, Balikesir, Aydin, Tekirdag, Van ve Sakarya olmak üzere 10 ilde es zamanli denetimler yapildi. Ankara’nin Yenimahalle ilçesinde gerçeklesen denetimde Ticaret Bakanligi ekipleri, bir zincir markette temel gida ve temel ihtiyaç ürünlerine yönelik etiketleri inceledi. Ankara Ticaret Il Müdür Vekili Elif Tan’in gözetiminde yapilan denetimde, ürünlerde fahis fiyat olup olmadigina, ürünün etiket fiyati ile kasa fiyati arasinda fark bulunup bulunmadigina ve etiketlerdeki ürün fiyatinin son degisim tarihi ile önceki fiyati gibi bilgilere bakildi. Meyve ve sebze reyonunda da ürünlerin mensei ve gelis fiyati, Hal Kayit Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

"Ramazan boyunca da yogun bir sekilde denetime devam edecegiz"

Denetimin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Tan, “Ramazan ayi öncesi fiyat etiketi ve haksiz fiyat artisi denetimlerimiz devam etmektedir. Ramazan boyunca da yogun bir sekilde denetime devam edecegiz. Ankara’nin her yerinde günde 12 lokasyonda denetimlerimiz devam ediyor” dedi.

Denetim yapilan markette herhangi bir fahis fiyat durumuyla karsilasilmadigini belirten Tan, karsilasildigi takdirde idari yaptirim uygulanacagini dile getirdi. Tan, bakkal gibi küçük isletmelerin de denetlendigini ancak daha çok büyük market zincirlerinin denetime tabi tutuldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA