Seracilikta Kendini Kanitladi, Simdi Baskalarini Üretici Yapmak Istiyor

Aydin’in Söke ilçesinde çilek ürettigi serasinda Söke’nin ilk çilek ihracatçisi olmayi basaran kadin üretici Nilgün Ünsel, hedefini büyüterek sektöre baska üreticiler kazandirmak istiyor.

Seracilikta Kendini Kanitladi, Simdi Baskalarini Üretici Yapmak Istiyor


15 yil ögretmenlik mesleginin ardindan Söke’ye bagli Akçakaya Mahallesi yakinlarinda kurdugu serasinda çilek üreten Nilgün Ünsel, Söke’de seracilik faaliyetlerinin daha da gelismesi için adim atti. Sera kurulum firmasi ile anlasan Nilgün ögretmen, bölgede sera kurulum faaliyetlerinin de öncüsü olmak istiyor. Çilek üretimiyle adini duyuran Nilgün Ünsel, Söke ve Aydin’da seraciligin gelisimine katkida bulunmaya kararli gözüküyor.

Nilgün Ünsel geçtigimiz aylarda gerçeklestirilen Kadin Çiftçiler Bulusmasi’nda da Aydin ilini temsil eden örnek kadin üretici olmustu.

Söke’nin tarimsal potansiyelini daha da artirmayi hedefleyen Nilgün Ünsel, kendi serasinda elde ettigi deneyimleri ve basarilariyla baskalarini da üretici yapma misyonunu üstlenmis durumda.

Sera kurulum faaliyetlerinde öncülük yaparak çiftçilere rehberlik ederek, tarim sektörünün gelisimine katkida bulunmayi amaçladigini ifade eden Ünsel, Söke ve Aydin’in tarim alanindaki potansiyelini daha da yukari tasimayi ve bölgenin tarimsal ekonomisine de olumlu katkilarda bulunmayi hedefliyor.
Kaynak: İHA