Sanayi Ve Teknoloji Bakanligi Yöneticileri Bursateknopark'ta

Ar-Ge Tesvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Teknoloji Gelistirme Bölgeleri Daire Baskani Ibrahim Karabulut ile Ar-Ge ve Tasarim Merkezleri Daire Baskani Alper Kahramanca’nin yer aldigi heyet, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanligi Yöneticileri Bursateknopark'ta
Konuk heyetin gerçeklestirdigi ziyaretin ilk bölümü Rektörlük makaminda gerçeklesti. Rektör Prof. Dr. Naci Çaglar, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Yöneticilerine BTÜ’ye gerçeklestirdikleri ziyaretleri nedeni ile tesekkür etti. Rektör Çaglar, Türkiye’nin yenilik ve rekabet gücünün artirilmasinda kritik rol üstlenen teknoparklarin bilim ve teknoloji alanindaki ilerleme ve ekonomik kalkinma açisindan son derece degerli oldugunun altini çizdi. Bursateknopark’in, bu önemin farkindaligi ile BTÜ bünyesinde olusturuldugunu ve kisa bir zamanda pek çok basari elde ettigini kaydetti.

Bursateknopark’in üniversite-sanayi isbirligini tesvik ederek, yürütülen Ar-Ge faaliyetlerini destekledigini ifade eden Çaglar, burada bilimsel arastirma ve gelistirme projelerinin ticari uygulamalara dönüstügünü vurguladi. Bursateknopark tarafindan yürütülen çalismalarin yerel firmalarin küresel alandaki rekabet güçlerini arttirmalarina da yardimci olduguna isaret eden Rektör Çaglar, firmalar bünyesinde genç yeteneklere istihdam firsatlari sunulduguna da dikkat çekti. Bursateknopark’in bu yönü ile bilim ve teknoloji alaninda nitelikli is gücünün gelisimine de katki sagladigini belirtti.

Yürütülen faaliyetlerin basta Bursa olmak üzere çevre iller ve Türkiye’yi kapsadigini dile getiren Rektör Çaglar, Bursateknopark’in ulusal yenilik ekosisteminin temel bir parçasi olarak bilim ve teknoloji odakli çalismalara ivme kazandirmaya devam edecegini söyledi.

Çaglar; “Bursateknopark’da yüksek katma degerli projelerin üretilmesi ve ürünlerin elde edilmesi adina sagladigi destekler için; Sanayi ve Teknoloji Bakanimiz Mehmet Fatih Kacir basta olmak üzere Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Baskanimiz Mustafa Varank’a ve tüm yetkililere tesekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Ar-Ge Tesvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit ve beraberindekiler, Rektörlük Makamindaki ziyaret sonrasinda, Bursateknopark’in Mimar Sinan Yerleskesindeki merkezine geçtiler. Bursateknopark’daki incelemelerinde Bakanlik heyetine Müdür Muhammet Bilal Macit ve ekibine, BTÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sinan Uyanik, Bursateknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayse Bedeloglu ve Genel Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Dr. Atike Köken eslik etti.

Genel Müdür Prof. Dr. Ayse Bedeloglu, Bakanlik heyetine Bursateknopark’in faaliyetleri, ulusal - uluslararasi isbirlikleri, proje çalismalari ile gelisim planlarini içeren sunum yapti. Faaliyetlerini Bursateknopark’da sürdüren firmalarin yöneticileri ile bir araya gelen konuk heyete, firmalarin faaliyet alanlarinin çesitliligi ve Ar-Ge çalismalari hakkinda bilgi verildi.

Ar-Ge Tesvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit ve beraberindeki heyet, firmalarin faaliyetleri ve projeleri ile yakindan ilgilendi. Bursateknopark’da yer alan firmalar için, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin sagladigi desteklerin önemine dikkat çeken Genel Md. Prof. Dr. Ayse Bedeloglu, firmalarin gelisimi ve yeni pazarlara açilmasinda bu desteklerin anahtar rol üstlendigini belirtti.

Bedeloglu, Bursateknopark’in yürüttügü egitim çalismalariyla, girisimcilik ekosistemine ve Ar-Ge kapasitesine de katki sagladigina vurgu yapti.

Ar-Ge Tesvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit; Bursateknopark’in pek çok faaliyete imza attigini dile getirerek teknoparklarda kalite süreçlerinin ve sürdürülebilir basarinin kendileri için büyük deger tasidigini ifade etti.

Bakanlik olarak yürüttükleri destek politikalari araciligi ile sürdürülebilirligi saglamayi hedeflediklerini sözlerine ekledi. Gerçeklestirdikleri ziyaretler araciligi ile teknoparklarda faaliyet gösteren firmalarin görüs, öneri ve taleplerini birebir degerlendirme imkâni edindiklerini belirterek kisa süredeki gelisim süreci için Bursateknopark yetkililerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA