Peyzaj Çalismalari Ile Kent Estetigi Artiyor

Kayseri Büyüksehir Belediyesi sehir genelinde kentsel tasarim, peyzaj uygulamalari, çiçeklendirme ve bitkisel bakim çalismalari ile kent estetigini arttirmaya devam ediyor. Buna göre 2024 yili çalismalari çerçevesinde kentte otomatik sulama tesisati, toprak tesviyesi, çim ekimi, fidan, süs bitkisi dikimi ve altyapi çalismalari gerçeklestiriliyor.

Peyzaj Çalismalari Ile Kent Estetigi Artiyor
Büyüksehir belediyesi sehrin farkli bölgelerinde peyzaj çalismalarina her mevsim devam ediyor. Bu çerçevede 2024 yili çalismalari ile Büyüksehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Agaçlandirma Daire Baskanligi ekipleri sehri daha estetik bir görünüme kavusturmak amaciyla kis dönemi peyzaj çalismalari gerçeklestirdi. Toprak tesviyesi, otomatik sulama tesisati, çim ekimi, fidan, süs bitkisi dikimi ve altyapi çalismalari ile Kayseri’nin çehresini daha da güzellestiren Büyüksehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Agaçlandirma Daire Baskanligi, Yesil Alanlar Proje ve Uygulama Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan, Sehir Hastanesi yonca kavsagi, Mehtap Caddesi kanal yani, Kumsmall kavsagi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi sonu orta refüj, 15 Temmuz Bulvari, Ismail Erez Bulvari orta refüj, Havalimani Yeni Terminali-Yeni Hal Kompleksi orta refüj ve yan bantlar ve Havalimani içi ve çevresi, Mustafa Kemal Pasa Bulvari yesil bantlar üzerinde, 6 bin 650 metreküp toprak dolgusu, 11 bin 200 metrekare çim ekimi, 2 bin 893 adet yaprakli-ibreli fidan dikimi ve bakimi, 20 bin 200 adet süs bitkisi dikimi ve bakimi yapildi.

Ayrica Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan bu alanlarda altyapi çalismalarinda 41 bin 250 metre ana-tali hat polietilen boru, 179 adet vana grubu, 3 bin 915 adet rotor-spring, 11 bin 956 adet fittings malzemeler kullanilarak peyzaj uygulama çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA