Minik Ögrenciler Arama Kurtarma Köpegiyle Birlikte Deprem Tatbikati Yapti

Sivil Savunma Günü nedeniyle Konyaalti Belediyesi Destek Hizmetleri Sivil Savunma Birimi ekipleri arama kurtarma köpegi Zeyna ile Konyaalti ilçesinde bulunan okullarda acil durum egitimi ve deprem tatbikati gerçeklestirdi.

Minik Ögrenciler Arama Kurtarma Köpegiyle Birlikte Deprem Tatbikati Yapti
Konyaalti Belediyesi, Sivil Savunma Günü nedeniyle bir dizi tatbikat gerçeklestirdi. Konyaalti Belediyesi Destek Hizmetleri Sivil Savunma Birimi ekipleri, arama kurtarma köpegi Zeyna ile Konyaalti ilçesinde bulunan okullarda acil durum egitimi ve deprem tatbikati gerçeklestirdi. Tatbikatta ögrencilere olabilecek afetler karsisinda neler yapmalari gerektigi anlatildi. Tatbikat sonunda ögrencilere, Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Birimi’nin çocuklara yönelik hazirladigi afet bilinci konulu ’Tehlike Avcisiyiz’ adli kitabi ile kumbara hediye edildi.

Sivil savunmanin önemi anlatildi

Konyaalti Belediyesi Sivil Savunma Uzmani Sinan Toprak, Sivil Savunma Günü’nde acil durum egitimi ve deprem tatbikati için okullara gittiklerini söyledi.

Toprak, "Ilçemizde bulunan okullarda ögrencilerimize acil durumda neler yapmalari gerektigini, sivil savunmanin anlam ve önemini, arama kurtarma çalismalarinin nasil yapilmasi gerektigi konularinda bilgi verdik. Ögrencilerimize yapmalari gerekenleri arama kurtarma köpegimiz Zeyna ile birlikte gösterdik" dedi.

Kaynak: İHA