Mersin Valisi Pehlivan Açiklamasi 'Bu Yil 58 Okulumuzun Insaatini Tamamlamayi Planliyoruz'

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçen yil ve bu yilin basinda 99 okul insaatinin basladigini belirterek, "Bunlarin 20’sinin insaatini bitirerek egitim-ögretime açtik. Bu yil da 58 okulumuzun insaatini tamamlamayi planliyoruz" dedi.

Mersin Valisi Pehlivan Açiklamasi 'Bu Yil 58 Okulumuzun Insaatini Tamamlamayi Planliyoruz'
Vali Pehlivan, Jandarma Uzman Çavus Asim Türkel adina Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi’nde yaptirilan 32 derslikli ilkögretim okulunda sehidin annesi Sebahat ve babasi Hasan Türkel ile incelemede bulundu.

Insaati tamamlanan okulda tefrisat çalismalarinin sürdügüne isaret eden Pehlivan, "Öncelikle Sehit Jandarma Uzman Çavus Asim Türkel kardesimiz basta olmak üzere bütün sehitlerimizi saygiyla, rahmetle yad ediyorum. Onlarin isimleri her zaman zihnimizde, gönlümüzde olacak. Onlarin hatiralari her zaman hafizamizda olacak. En önemli kamu hizmet alanlarimizdan olan okullarimizda onlarin isimlerini yasatmak bizler için ayri bir onur ve gurur kaynagidir" diye konustu.

Sehit Jandarma Uzman Çavus Asim Türkel Ilkögretim Okulu hakkinda bilgi veren Pehlivan, söyle devam etti: "Ömrünü tamamlamis bu okulumuz, önceki haliyle 8 derslikti. Milli Egitim Bakanligimizin yatirim programlari çerçevesinde yikip, yerine daha büyük ve çagdas standartlara uygun bir okul haline getirmek için planlamalari yapmistik. Buradaki 32 derslikte bine yakin ögrencimiz, ögretmenlerinin rehberliginde egitim ögretim hayatlarini sürdürecekler. Bu okulun kapisindan her giriste, Sehit Jandarma Uzman Çavus Asim Türkel’in ismini okudukça da rahmetle, saygiyla, aziz sehidimizi yad ederek sehitlerimizin, vatanimizin birligi, bütünlügü ugruna vermis oldugu mücadeleleri hatirlayacaklar ve ögretmenlerinden onlarin hikayelerini dinleyecekler."

"Yaklasik 2 bin dersligi kentimizin egitim ögretim hizmetine kazandiracagiz

İçel’deki çalismalari da degerlendiren Pehlivan, geçen yil ve bu yilin basindan 99 okul insaatinin basladigini belirtti.

Bunlarin 20’sinin insaatini bitirerek egitim-ögretime açtiklarini ifade eden Pehlivan, "Bu yil da 58 okulumuzun insaatini tamamlamayi planliyoruz. Ilaveten 20 okulumuzun da insaati ihale asamasina geldi. Bunlarin bütününe baktigimiz zaman, yaklasik 2 bin dersligi kentimizin egitim ögretim hizmetine kazandiracagiz" dedi.

Deprem sonrasi okullarda deprem standartlarina uygunluk denetimlerini arttirdiklarini hatirlatan Pehlivan, buna bagli olarak, güçlendirme çalismalari veya ömrünü tamamlamis okullarda ’Yik-Yap’ teknigiyle gerçeklestirdikleri çalismalarin hiz kazandigini anlatti.

İçel’de egitim altyapisinin çok iyi durumda oldugunu, her geçen gün de çok daha iyi seviyelere geldigini vurgulayan Pehlivan "Ilimiz genelinde, bin 101’i devlet okulu olmak üzere bin 377 okulumuzda 436 bin ögrencimize 30 bin ögretmenimiz rehberlik ederek hizmet veriyor. Her geçen gün hem donanim standartlarimiz, hem de fiziki sartlardaki standartlarimiz daha da artiyor. Bu vesileyle, ilimize diger bütün alanlarda oldugu gibi egitim alaninda hayata geçirilen projelere verdikleri desteklerinden dolayi Cumhurbaskanimiza İçel’imiz, İçelli hemsehrilerimiz adina sükranlarimi sunuyorum" diye konustu.



Vali Pehlivan’dan okul ziyaretleri

Vali Pehlivan daha sonra Yenisehir ilçesindeki Aydinlikevler Mahallesi’ndeki yapimi tamamlanan 24 derslikli Dr. Kamil Tarhan Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu, yetkililerinden bilgi aldi. Okul çikisinda ögrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Pehlivan, ögretmenlerle de görüserek egitim ve ögretim hizmetlerine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Vali Pehlivan, ayrica Toroslar ilçesindeki Çukurova Mahallesi’nde bulunan Çavuslu Ilkokulu’nu da ziyaret etti. Siniflarinda ögrencilerle bir araya gelen Pehlivan, ögretmenlerle de görüserek, egitim ve ögretim hizmetlerine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Pehlivan, ziyaretlerinde idareci ve ögretmenlerin görüs ve önerilerini dinledi, bilgiler aldi.
Kaynak: İHA