Hayalleri Dokunuslariyla Tas Kesiliyor

Sivas’in Gemerek ilçesinde yasayan isçi emeklisi Ahmet Uludag, bölgeden topladigi taslari isleyerek adeta sanat eserine dönüstürüyor. Taslardan kaplumbaga, koyun, esek gibi figürler yapan Uludag, ilerde bahçesine açik hava müzesine dönüstürmek istiyor.

Hayalleri Dokunuslariyla Tas Kesiliyor
Sivas’in Gemerek Ilçesi Çepni kasabasinda yasayan Ahmet Uludag, emekli olduktan sonra bos zamanlarini degerlendirmek için tas yontmaya merak saldi. Bölgeden çikan ve islemesi kolay olan taslari toplayan Uludag, evinin bahçesine getirerek islemeye basladi.

Taslari ince bir ustalikla yontan Uludag, taslari adeta sanat eserine dönüstürdü. Taslardan esek, kaplumbaga ve koyun gibi figürler yapan Uludag, evinin bahçesini açik hava müzesine dönüstürdü. Figürleri görenler kendine hayran birakirken Uludag’in bu yetenegi takdir topluyor.

Yaptigi figürler gerçegini aratmiyor

Ahmet Uludag, bos zamanlarini degerlendirmek için hayvan figürleri yapmaya basladigini ifade ederek, “Emekli oldum. Hobi olsun diye her yerde bulunmayan bizim bölgenin taslarindan bazi figürler yapmaya çalistim. Sabir ve azimle bunlari yaptim, bos zamanimi degerlendirdim. Esek, çesme ve çesitli hayvan figürleri yaptim. Ilerde burayi açik hava müzesi yapmayi düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA