GIBTÜ'de Din Ögretimi Konusuldu

Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GIBTÜ) ev sahipliginde düzenlenen ‘Türkiye’de Din Ögretimi (Sorunlar ve Firsatlar)’ paneli, ögrenci ve akademisyenlerin yogun katilimi ile gerçeklesti. GIBTÜ Rektörü Prof. Dr. Sehmus Demir, Islam dünyasinin büyük bunalimlar yasadigi bir süreçte ilahiyat fakültelerinde üretilen dini bilgininin yapisinin ve toplumsal karsiliginin büyük önem arz ettigini ifade etti.

GIBTÜ'de Din Ögretimi Konusuldu
Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafindan sorunlar ve firsatlar temasiyla düzenlenen "Türkiye’de Din Ögretimi Paneli", MEB Din Ögretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet Isleyen ve Talim Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Nezir Gül’ün katilimlariyla gerçeklestirildi.



Panelin açilis konusmasini yapan GIBTÜ Rektörü Prof. Dr. Sehmus Demir, dine ait alani derinlemesine incelemek ve arastirmak ve elde edilen bilimsel bilgileri egitim ve ögretimle ögrencilerine aktarabilmeyi ilahiyat fakültelerinin önemli amaçlari arasinda oldugunu ifade etti.

Rektör Demir, sahih dini anlayisin, dünyada Islam adina yükseltilen siddetin panzehiri oldugunu savunarak, dinden sogutma ve uzaklastirma egilimini de yok edecegini belirtti.

Dini söylemin imaj, algi yönetimi ve hasar denetimi açisindan tahlil edilmesinin bir gereklilik oldugunun altini çizen GIBTÜ Rektörü Prof. Dr. Sehmus Demir, “Ilahiyatlarin toplum hayatindaki etki ve yansimalarinin daha fazla olmasi için, yapilan çalismalarin toplumla ve güncelle baglantisinin arttirilmasi bir zorunluluk olarak karsimizda durmaktadir” dedi.



“Ülkemizin gelecegi emin ellerde”

Panelde "Türkiye Yüzyilinda Din Ögretimi" baslikli bir sunum yapan MEB Din Ögretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet Isleyen, din ögretiminde büyük asama kaydetmekle birlikte bilimsel, teknolojik ve kültürel alanda da ülkenin önde gelen egitim kurumlarina sahip olduklarini ifade ederek, bu kurumlarda "Türkiye Yüzyili"na yön verecek ve ülkemizi daha da ileriye tasiyacak gençlerin yetistirildigini belirtti.

Isleyen, Türkiye Yüzyilinda Din Ögretiminin öneminden bahsederek, gençlerimizin dinî anlamda donanimli, ülkesini ve milletini seven, halkla birlikte ve halkin içinde, gelecegin aydinlari olmalari gerektigini ifade etti.

Uyguladiklari program çesitliligi sayesinde her alanda her kademede nitelikli bireyler yetistirdiklerini ve ülkemizin geleceginin emin ellerde oldugunu vurgulayan Isleyen, panele katilan herkese tesekkür ederek konusmasini sonlandirdi.

Ilahiyat ögrenci ve mezunlarinin sahip olmalari gereken vasiflar

Talim Terbiye Kurul Üyesi ve Baskan Yardimcisi Mehmet Nezir Gül ise ilahiyat ögrenci ve mezunlarinin sahip olmalari gereken vasiflar üzerinde durarak, çagini taniyan ve yorumlayan, çagin ötesinde bir donanim ve anlayisa sahip olmalari gerektiginden bahsetti. Bu kapsamda ilahiyatçinin medeniyetimizin önemli eserlerini okumus olmasi ve çaga taniklik eden bilim insanlarini tanimalari gerektigini ifade etti.

Kaynak: İHA