Gazze'de Gida Kitligi Açiklamasi Yiyecek Olarak Yabani Bitki Satiliyor

Israil’in kusatma altinda tuttugu Gazze Seridi’nde gida kitligi nedeniyle yiyecek olarak yabani bitkiler satiliyor.

Israil’in yaklasik 5 aydir havadan, karadan ve denizden saldirilarini sürdürdügü, insani yardim girisini engelledigi Gazze Seridi’ndeki Filistinliler, bombardimanlarin yani sira açlik kriziyle karsi karsiya kaldi. Gida stoklarinin tükendigi bölgede yabani bitkiler, yiyecek olarak satilmaya baslandi. Savastan önce eczacilik okuyan ve Han Yunus sehrindeki yogun saldirilar nedeniyle Deir El Balah’a gitmek zorunda kalan Ahmed Fayyad da geçimini saglamak için yabani ot satmaya basladi.

Fayyad, “Yabani ot satan insanlar sadece gelir elde etmek istiyor. Hiçbir gelir kaynagimiz yok. Insanlar da çocuklarini beslemek istiyor” seklinde konustu.

Gazze sehrinin Sucaiye Mahallesi’ndeki evini terk etmek zorunda kalan ve Deir El Balah’a gelen Abu Ali ise, yabani otun su anda piyasadaki en ucuz sey oldugunu ve dogada kendi kendine yetisebildigi için yaygin olarak bulunabildigini söyledi.



Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Örgütü’ne (FAO) göre Gazze Seridi’ndeki nüfusun 4’te biri kitligin esiginde bulunuyor.
Kaynak: İHA