Çanakkale'de 1000 Fidanlik Orman

Çanakkale’de geçtigimiz yil yanan alanlara bin fidan dikimi yapildi.

Çanakkale'de 1000 Fidanlik Orman
Gelecek nesillere daha yasanilabilir bir dünya birakmak hedefiyle, dogayi korumaya yönelik çalismalar yürüten Uludag Elektrik, Yesil Dönüsüm Ormanlari projesi kapsaminda Çanakkale’nin Kemel Köyü’ne bin adet fidan dikti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlügü ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü paydasliginda gerçeklestirilen etkinlige sirket yöneticileri ve çalisanlarin yani sira ilgili kurumlarin yöneticileri ile çok sayida gönüllü ögrenci katildi.

Iklim krizinin etkisiyle dünyada her geçen yil dogal kaynaklar tükenirken, asiri sicakliklar nedeniyle ortaya çikan yanginlarda da ormanlar yok oluyor. Gelecek nesillere nefes olabilmesi için Yesil Dönüsüm Ormanlari projesi kapsaminda 4 yilda 4 bin fidani dogayla bulusturan Uludag Elektrik, Çanakkale’nin Kemel Köyü’nde gerçeklestirdigi fidan dikim etkinligiyle 1.000 adet fidani daha dogayla bulusturdu.

Her yil 1000 agaç doga ile bulusuyor

Etkinlikle ilgili degerlendirmelerde bulunan Uludag Enerji CEO’su Sinan Öktem, “Uludag Enerji Grubu olarak ülkemize yarar saglayacak projeleri hayata geçirmeyi sirket politikamiz haline getirdik. Dünyayi ve dogayi korumak adina birçok proje gerçeklestiriyoruz. Dört yildir da fidan dikim etkinligimizi gerçeklestiriyoruz. Dijitallesme çalismalarimiz sayesinde kagit tüketimimizi minimuma indirdik. Ama yine de belirli miktarlarda kagit tüketimimiz oluyor ve bu da yilda yaklasik 1.000 adet agaca denk geliyor. Biz de her yil kullandigimiz kagitlara es deger olacak sekilde 1.000 adet fidan dikerek, kullandigimiz kaynagi tekrar dogaya ulastiriyoruz. Kagit tüketimimizi sifira düsürene dek dijitallesme çalismalarimizi sürdürecegiz. Kagit kullanimini sifirlasak bile, fidan dikim etkinligimize devam edecegiz" dedi.

Yesil Dönüsüm Ormanlari

Uludag Elektrik 4 yil önce baslattigi Yesil Dönüsüm Ormanlari projesi ile müsterilere iletilen fatura ve abonelik islemlerinde kullanilan kagitlara karsilik bugüne kadar Bursa, Balikesir, Çanakkale ve Yalova illerinde fidan dikimi gerçeklestirerek, ormanlar olusturdu. Hizmet bölgelerindeki yesil alan miktarinin artmasina katki saglayacak projelere devam edeceklerini belirten Uludag Elektrik Genel Müdürü Remezan Arslan ise, “Uludag Elektrik olarak yillardir dogal kaynaklari korumayi bir görev ediniyor, pek çok sosyal proje üretiyoruz. Bu dogrultuda geçmiste baslattigimiz bir dijitallesme projemiz vardi. Amacimiz müsterilerimize ilettigimiz faturalar ve abonelik islemleri için imzalanan evraklarin sifirlanmasiydi. Tükettigimiz kagit miktarini dengelemek için baslattigimiz projemiz sayesinde bugüne kadar 4.000 fidan dikimi gerçeklestirdik. Yangin sonrasinda da bu kampanyayi Çanakkale bölgesinde yürütelim daha kiymetli olur diye düsündük. Hizli bir sekilde dogayi eski görünümüne kavusturmak için bölgede 1.000 adet fidan dikimi gerçeklestirdik. Böylelikle toplam 5.000 fidana ulasmis olduk. Bunu her sene düzenli olarak sürdürmeye devam edecegiz. Asil gayemiz bir yandan kagit tasarrufunu saglarken, diger yandan da dijitallesme yolunda adimlar atmak. Su anda 1.7 milyonu askin abonemiz de elektronik fatura aliyor. Elektronik fatura alan müsterilerimizin katkisi karsiliginda biz de bu tarz projelere ciddi destek veriyoruz ” açiklamasinda bulundu.

Bugüne kadar diktigi fidanlarla yüzlerce ton kagida denk gelen agaci dogaya kazandiran Uludag Elektrik, milyonlarca litre su tasarrufuna da katkida bulundu. Etkinlige Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlügü’nden Koordinatör Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgin ve Koordinatör Yardimcisi Doç. Dr. Nazan Çalbayram’in yani sira Çanakkale Orman Bölge Müdürlügü’nden temsilciler de katilim sagladi.
Kaynak: İHA