Büyüksehir Belediye Baskan Aktas Açiklamasi 'Nilüfer'de Kaç Kulübe Tesis Yaptin'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, CHP’nin Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan adayi Mustafa Bozbey’in açikladigi seçim beyannamesine atifta bulunarak, “’Spor kulüplerine yerleske yapacagiz’ demis. Bugüne kadar Nilüfer’de kaç kulübe tesis yaptin? 5 senede belediyelerinizde kaç tane gençlik merkezi yaptiniz? Kaç tane spor tesisi yaptiniz? Hangi kulübe lokal kazandirdiniz?” dedi.

Büyüksehir Belediye Baskan Aktas Açiklamasi 'Nilüfer'de Kaç Kulübe Tesis Yaptin'
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Osmangazi ilçesi Küplüpinar Mahallesi’ne yaptigi ziyarette vatandaslar tarafindan büyük bir coskuyla karsilandi. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in da katildigi ziyarette, mesale ve havai fisek gösterisi yapan gençler ‘Osmangazi sizinle gurur duyuyor’ tezahüratlari yapti. Daha sonra Küplüpinar Yesildag Spor Tesisleri’nde devam eden programa, MHP Il Baskani Muhammet Tekin, DSP Il Baskani Hüseyin Cahit Akinci, AK Parti Il Baskanvekili Ufuk Ay, siyasi partilerin ilçe baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar da katildi.

“Bir tane göster, ama yok”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 31 Mart seçim sürecinin Türkiye’ye ve Bursa’ya hayirli olmasini dileyerek, bu zamana kadar elde edilen kazanimlarin devami için önemli bir asamada olduklarini söyledi.

Cumhur Ittifaki belediyelerinin millete hizmet etme derdinde oldugunu belirten Baskan Alinur Aktas, muhalefet partilerinin adaylarinin ise böyle bir derdi bulunmadigini ifade etti.

CHP’nin Büyüksehir Belediyesi Baskan adayinin 20 sene Nilüfer’de belediye baskanligi yaptigini hatirlatan Baskan Aktas, “Simdi diyorsun ki ‘ben kentsel dönüsümler yapacagim’ Bizler her yerde kentsel dönüsümler yaptik demiyoruz ama yaptiklarimizi anlatiyoruz. 20 sene içerisinde nerede kentsel dönüsüm yaptin? Bir tane örnek göster. Küplüpinar Yesildag Spor Kulübü’nden sesleniyorum. Bir tane göster ama yok. Nilüfer’de kalan yesil alanlar neresi biliyor musunuz? Yüksek gerilim hatlarinin alti. Ona da bir sey yapamadiklari için. Tek kalan yesil alanlar bunlar. CHP’nin adayi seçim beyannamesini açiklamis. Spor kulüplerine yerleske yapacagiz demis. Bugüne kadar Nilüfer’de kaç kulübe tesis yaptin? Bir tane var mi? Bizler 20 senedir Anadolu Arastasi türküsünü dinliyoruz. Ortada hala yerleske yok. Bu ülkede 6 ayda rezidanslar dikiliyor. Yine ayni mantik, ‘Anaokullari ve kresler’ yapacagiz diyor. Biz 32 tane ana kucagi açtik. Sizin dünyadan haberiniz yok. Bunlar bu kadar sehirden habersizler. 5 senede belediyelerinizde kaç tane gençlik merkezi yaptiniz? Kaç tane spor tesisi yaptiniz? Hangi kulübe lokal kazandirdiniz? Ayni seyi Mudanya’ya ve Gemlik’e soruyorum” dedi.

Recep Altepe ve Hasan Aktürk döneminde Mudanya’ya kazandirilan yüzme havuzu konusuna da deginen Baskan Aktas, “O dönem iki baskan aralarinda protokol yapmislar ama Meclis karari alip resmiyete dökmemisler. Büyüksehir Belediyesi orada bir yüzme havuzu çalismalarina baslayip bitirmis. 2014’te CHP’li belediye baskani dava açmis. ‘Bizim arsamiza yüzme havuzu yaptin’ diye. Açtiklari dava sonucunda 2.5 milyon tutarinda Büyüksehir Belediyesi tazminata mahkum edildi ve Mudanya Belediyesi yüzme havuzunu devraldi. Buraya kadar sorun yok. Suan yüzme havuzu ne halde biliyor musunuz? Tam 4 senedir yüzme havuzu kapali. Hiçbir sekilde kullanilmiyor. Cami çerçevesi indi. En az yüzme havuzunun bedelinin yarisi kadar oraya tamirat tadilat parasi lazim. CHP Belediyeciligi bu. Yapilanlari kapatma, inkar etme yada ona engel olma. Bizler samimiyiz. Gayretimiz, heyecanimiz, tecrübemiz var. Güçlü liderlerle beraber yol yürüyoruz. Bu sehre dair derdimiz var. Bizlere güç ve destek vermenizi istirham ediyorum. Allah’in izniyle 31 Mart aksami Küplüpinar ve Osmangazi’nin burçlarina Cumhur Ittifaki bayragini dikecegiz. Rabbim birlik ve beraberligimizi bozmasin” diye konustu.



“Bizim Bursa sevdamiz var”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 31 Mart seçim sürecinin Türkiye’ye ve Bursa’ya hayirlar getirmesini diledi. Bu zamana kadar elde edilen kazanimlarin devami için önemli bir asamada olduklarini söyleyen Baskan Alinur Aktas, Cumhur Ittifaki belediyelerinin millete hizmet etme derdinde oldugunu belirtti.

Her zaman bir genci daha hayata kazandirmayi, mahallelere yeni tesisler kazandirmayi düsündüklerini anlatan Baskan Aktas, “Yesildag Spor Kulübümüzün sporculari Soganli’da hazirliklarini yapiyor. A takim orada devam edebilir ama kulübümüze gelir olmasi açisindan bir hali saha ihtiyaci oldugu bizlere iletildi. Merinos’taki basketbol sahasini bozup hali saha yapamayiz. Basketbolu sevenler var, spor sadece futbol degil. Okçuluk, tekvando salonlari gibi birçok spor tesisi yaptik. Aticilar basta olmak üzere sahalari eskiyen tesislerin zeminini Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak yeniledik. Küplüpinar Mahallesi’nde de en kisa zamanda hali saha için çalismalara baslayacagiz. 32 tane ana kucagimiz var, sayilarini 100’e tamamlayacagiz. En kisa zamanda Küplüpinar Mahallesi civarinda bir ana kucagi binasini açip mahalle halkinin hizmetine sunacagiz. Bu mahallelerde kentsel dönüsüme ihtiyaç var. Gaziakdemir, Soganli, Arabayatagi, Ulus, Mevlana, Degirmenönü, Karapinar, 75. Yil, Yigitler, Istanbul Yolu, Besyol ve Akpinar’da kentsel dönüsümleri sürdürüyoruz. Yikiyoruz, bir taraftan da yapiyoruz. Bizim Bursa sevdamiz var. Bizim askimiz var. Bizim heyecanimiz var. Ayni çalismalari el birligi içerisinde buralarda da gerçeklestirecegiz. Samimiyiz, tecrübemiz, heyecan ve gayretimiz var. Rabbim birlik ve beraberligimizi bozmasin” dedi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, kendilerini büyük bir coskuyla karsilayan sporculara ve mahalle sakinlerine tesekkür etti. Osmangazi’ye ve Küplüpinar’a bu zamana kadar birçok hizmet kazandirdiklarini anlatan Dündar, Bursa’nin en eski kulübü olan Yesildag Spor Kulübü’ne binayi da kendilerinin kazandirdigini hatirlatti. Bina içerisinde olusturulan kurs merkezleriyle gençlere ve kadinlara da hizmet verildigini söyleyen Dündar, “Bizim yaptigimiz hizmetlere besi bir yerde desek yanlis olmaz. Herkese hitap eden yatirimlar yapiyoruz. Elbette gelecegimiz olan gençler bizim önceligimiz. Spor kulüpleriyle sürekli birlikte oluyoruz. Onlara bina, malzeme, ulasim gibi ihtiyaç destegi veriyoruz. Osmangazi Belediyesi’nin 75 tane spor tesisi var. Bunlarin 48 tanesini bizim dönemimizde gerçeklestirdik. Bu tesislerde, gençlerin bosta durmamasini, kötü aliskanliklardan uzak durmasini ve buralarda egitim almalarini arzuluyoruz. Büyük bir sehirde yasiyoruz. Kulüplerimiz bizleri kalabaliklar içerisinde yalnizlasmaktan kurtaran yerler oluyor. Gençlerin hem birbiriyle kaynasmasi hem mahalle kültürünün olusmasi bu tesislerle olusuyor. Gelecegimizin daha saglam temeller üzerine insa edilmesi için buralari önemsiyoruz. Spor yapmak, iyi insan, iyi bir evlat olma manasina da gelir. Bizler simdiye kadar yaptigimiz hizmetleri, 31 Mart’tan sonra da aynen sürdürecegiz” diye konustu.

Yesildag Spor Kulübü Baskani Nihat Albayrak, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar ve diger protokol üyeleri tarafindan spor kulübüne yapilan ziyaretten büyük mutluluk duyduklarini söyledi.



Konusmalarin ardindan Baskan Aktas ve Baskan Dündar, vatandaslarin görüs ve taleplerini dinledi. Ziyaretin sonunda Kulüp Baskani Albayrak tarafindan Baskan Aktas ve Baskan Dündar’a günün anisina kulüp formasi hediye edildi.
Kaynak: İHA