BUÜ'nün'Orpheus Etiketi' Sürecinde Son Viraj

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Saglik Bilimleri Enstitüsü, biyotip ve saglik bilimleri alaninda doktora egitiminde en iyi uygulamalari gelistirmeyi ve yayginlastirmayi hedefleyen ORPHEUS etiketi sürecinde son asama olan “Site-Visit (Yerinde Ziyaret)”programini tamamladi.

BUÜ'nün'Orpheus Etiketi' Sürecinde Son Viraj
Üyelik basvurusu 2021 yili Nisan ayinda kabul edilen BUÜ Saglik Bilimleri Enstitüsü, ORPHEUS (TheOrganisationforPhDEducation in BiomedicineandHealthSciences in theEuropeanSystem) etiketi kapsaminda takip eden süreçte lisansüstü egitim programlari, danisman egitimleri ve Enstitü isleyisinin iyilestirme çalismalari ile degerlendirme sürecini baslatti. Revizyonlarin ardindan 31 Ocak 2023’tegönderilen ‘ORPHEUS Self-Evaluation Questionnaire’sonrasinda organizasyon ile etkilesimin sürdürülmesiyle birlikte sürecin son asamasi olan yerinde ziyaret programi 18-20 Subat 2024 tarihlerinde gerçeklestirildi.

Yerinde ziyaret kapsaminda ORPHEUS yürütme komitesinden Almanya Augsburg Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rudolf Schubert ve Eski ORPHEUS Baskani -Isveç Karolinska Enstitüsü’nden Prof. Dr. Robert Harris,BUÜ Saglik Bilimleri Enstitüsü’nü ziyaret etti. Enstitü ve Üniversite uygulamalarini yerinde degerlendiren heyet üyeleri, program kapsaminda Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz tarafindan da agirlandi.

Kapsamli görüsmeler yapildi

Saglik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülsah Çeçener’inüniversite ve doktora egitimiyle ilgili bilgiler verdigi ziyarette Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Bilimsel Arastirma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Sevcan Çelenk, Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, Kalite Koordinatörü Ögr. Gör. Yasemin Özdemir, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Irfan Karagöz, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Nihal Saglam, Prof. Dr. Nevzat Kahveci, Dr. Ögr. Ü. DigdemYöyen Ermis ve Emel Güzel de hazir bulundu. Birimler hakkinda detayli sunumlarin da yapildigi programda degerlendirme kapsaminda sirasiyla; Enstitü Yönetim Kurulu Üyeleri, Anabilim Dali Baskanlari, Danisman Ögretim Üyeleri ve Doktora Ögrencileri ile toplantilar yaparak ziyaret programini tamamladi.

Komisyon üyeleri memnuniyetlerini dile getirdi

ORPHEUS etiket komisyonu üyeleri; BUÜ’nünaltyapisini,arastirma ve egitim amaçli sunulan imkanlarini birçok açidan çok etkileyici bulduklarini ve özellikle doktora ögrencileriyle ilgili görüsmelerinde ögrencilerin aldiklari doktora egitiminden duyduklari mutluluk ve memnuniyeti dile getirdi. Enstitü yönetimi hakkinda da olumlu görüslerini aktaran komisyon üyeleri, doktora programi kapsaminda ögrencilerin aktarilabilir beceriler edinmelerine iliskin yapilan düzenlemelerden ve iyilestirmelerden çok etkilendiklerini belirtti.

Kaynak: İHA