Bayraktar AKINCI'dan Çakir'la Tam Isabet

Bayraktar AKINCI TIHA, milli olarak gelistirilen Çakir Seyir Füzesi ile gerçeklestirdigi test atisinda 100 kilometre uzaktan deniz üstündeki hedefi tam isabetle vurdu.

Bayraktar AKINCI'dan Çakir'la Tam Isabet
Savunma Sanayii Baskanligi liderliginde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsaminda Baykar tarafindan milli ve özgün olarak gelistirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi Insansiz Hava Araci’na (TIHA) yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu basariyla sürüyor. Bayraktar AKINCI, Roketsan tarafindan milli olarak gelistirilen Çakir seyir füzesi ile gerçeklestirilen bir atis testini daha basariyla tamamladi. Tekirdag’in Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçus Egitim ve Test Merkezi’nden 29 Subat Persembe günü kanat altinda Çakir füzesi ile havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atis testi icra etmek üzere Sinop’a yol aldi. Bayraktar AKINCI’nin Sinop Atis Alani’nda 100 kilometre uzaktan atesledigi Çakir Seyir Füzesi, Karadeniz üzerindeki hedefi tam isabetle vurdu. Atis testinde 800 kilometre sürate ulasan Çakir’in hedefini vurdugu anlar büyük heyecanla takip edildi.

Çakir Seyir Füzesinin entegrasyonu basariyla devam ediyor

Bayraktar AKINCI TIHA, yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu kapsaminda Çakir Seyir Füzesinin entegrasyonu basariyla devam ediyor. Milli jet motoruna sahip olan Çakir Seyir Füzesi ile Bayraktar AKINCI kilometrelerce mesafedeki stratejik kara ve deniz hedeflerine karsi yüksek etki gösterebilecek. Kullandigi mühimmatlar nitelik kazanarak çesitlenen Bayraktar AKINCI, stratejik seviyede caydiriciligini artirdi.
Kaynak: İHA