Bakan Osman Askin Bak Açiklamasi 'Büyüksehir Belediyesi Spor Anlaminda Istanbul'a Hiçbir Sey Yapmadi'

Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak Ümraniye’de Rizeliler Bulusmasina katildi. Burada konusan Bakan, “Büyüksehir Belediyesi spor anlaminda Istanbul’a hiçbir sey yapmadi. Çivi çakmadi. Yapilanlarin çogu Tayyip Erdogan ve Kadir Topbas zamaninda yapilanlar” dedi.

Bakan Osman Askin Bak Açiklamasi 'Büyüksehir Belediyesi Spor Anlaminda Istanbul'a Hiçbir Sey Yapmadi'
Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Ümraniye Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘Rizeliler Bulusmasi’ kahvalti programinda konustu.

Ümraniye Nikah Salonunda gerçeklestirilen programa, Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Ümraniye Kaymakami Abdulaziz Aydin, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, mahalle muhtarlari ve çok sayida vatandas katildi.

Konusmasinda IBB’yi elestiren Bakan Bak, Büyüksehir Belediyesinin spor anlaminda Istanbul’a bir sey yapmadigini ve yapilanlarin çogunun önceki yönetimler döneminde yapildigini ifade etti.



“AK Parti iktidari zamaninda yapilan yüzme havuzlari sayisi 700’ü geçiyor”

Kahvalti programinda konusan Osman Askin Bak, “Gençlik ve Spor Bakanligi olarak Türkiye’nin dört bir yaninda binlerce tesis yapiliyor. Bu tesisleri yaparken Belediyelerimiz ile ortak çalisma içerisinde oluyoruz. Onlara destek veriyoruz. Bazen yari yariya yapiyoruz. Amaç, gençlerimize hizmet etmek, spor yapmalarini saglamak. AK Parti iktidari zamaninda yapilan yüzme havuzlari sayisi 700’ü geçiyor. Insaati devam edenler var” dedi.



“10 milyon çocuga yüzme ögretildi”

Türkiye’de açilan yüzme kurslarindan bahseden Bakan Bak, “Yüzme bilmeyen projesi baslattik, çocuklarimiza yüzme ögretiyoruz. Program çerçevesinde çocuklara yüzme ögretiyoruz. 10 milyon çocuga yüzme ögretildi bu ülkede. Bir çocuk boguldugu zaman ne kadar içimiz aciyor degil mi? Onlar bizim evlatlarimiz, gelecegimiz” sözlerini kullandi.

“Büyüksehir Belediyesi spor anlaminda Istanbul’a hiçbir sey yapmadi”

IBB yönetimini elestirerek sözlerine devan eden Bakan Bak, “Ismet agabey engelli havuzunu hemen devraldi ve 2 ay içerisinde hemen yapip gerçeklestirdi. Büyüksehir Belediyesi el koymustu. Ismet baskan davasini kazandi. He seyi söküp götürdüler ama Ismet agabey onu 2 ay içerisinde yeniden yapti. Ve engellilerin hizmetine soktu. Büyüksehir Belediyesi spor anlaminda Istanbul’a hiçbir sey yapmadi. Çivi çakmadi. Yapilanlarin çogu Recep Tayyip Erdogan ve Kadir Topbas zamaninda yapilanlar. Spor noktasinda geride kaldi ve bizde bunlari kapatmaya çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA