Bakan Ersoy'dan 150 Depremzede Esnafa Klima Destegi

Deprem bölgesi Malatya’nin koordinatör bakani olan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, esnaflarin kendisinden talep ettigi klima istegini geri çevirmedi.

Bakan Ersoy'dan 150 Depremzede Esnafa Klima Destegi
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, 6 Subat depreminin yildönümünde Malatya’da ziyaret ettigi Ankara Çarsisi’nda esnaflarin kendisinden talep ettigi 150 klimayi kendi sahsi imkanlari ile temin ederek yolladi. Malatya’ya ulasan klimalar, MESOB Baskani Sevket Keskin ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba gözetiminde Ankara Çarsisi’nda isyerlerine montajlanmaya baslandi.

MESOB Baskani Sevket Keskin, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’a tesekkür ederek, “Depremden sonra Ankara Esnaf teskilatimiz ve Ankara Valiligi’mizin de destekleriyle çok güzel bir çarsimiz yapildi. Esnafimizin klimalar konusunda büyük bir sikintisi vardi. Bakanimizin kendi imkanlari ile alip gönderdigi klimalarin montajina baslanildi. Bütün esnafimiz adina Bakanimiza bir kez daha çok tesekkür ediyoruz. Allah yar ve yardimcisi olsun. Esnafimizin büyük bir sikintisini giderdiniz” dedi.



Il Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba ise depremin ilk anindan itibaren yaralarin sarilmasi adina Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un tüm ekibiyle birlikte sahada olmaya devam ettigini belirterek “Bakanimizin talimatiyla gönderilen klimalarimizin montajina basladik. Birkaç gün içinde tamamlanacak. Bakanimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ankara Çarsisi’nda faaliyet gösteren esnaflar ise klimalari kendi sahsi imkanlari ile temin edip gönderen Kültür ve Turizm Bakani Ersoy’a tesekkürlerini ifade etti.

Kaynak: İHA