14 Yildir Kilometrelerce Yol Gidiyorlardi, Bu Merkezle Yüzleri Güldü

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde diyaliz için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalan hastalarin yüzü, geçtigimiz yil ilçeye kazandirilan merkezle gülüyor. 14 yildir diyaliz hastasi olan ve tedavi için yillarca uzun yol giden yasli kadin, "Uzun yol beni rahatsiz ediyordu. Burayi yapanlardan Allah razi olsun" dedi.

14 Yildir Kilometrelerce Yol Gidiyorlardi, Bu Merkezle Yüzleri Güldü
Mudurnu Devlet Hastanesinde geçtigimiz yil Diyaliz Merkezi hizmete açildi. Mudurnulu hayirsever Süreyya Astarci’nin katkilariyla Saglik Bakanligi tarafindan hayata geçirilen 7 yatak kapasiteli merkez, hastalara sifa oluyor. Taskesti beldesinde yasayan ve 14 yildir diyaliz hastasi olan 74 yasindaki Hatice Yigit, merkez sayesinde artik kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmiyor.

Esini bir an olsun yalniz birakmayan 75 yasindaki Cemalettin Yigit, "14 senedir diyalize gidip geliyorduk. Esimin gözlerinde, kulaklarinda rahatsizliklar var. Daha önce Bolu’ya özel diyaliz merkezine gidiyorduk. Mudurnu’ya da açildi. Burada çok rahatiz. Kendimiz getirip götürüyoruz. Ayni zamanda yakit ücretinden de tasarruf sagliyoruz" dedi.

Merkezin ilçeye kazandirilmasinda emegi geçenlere tesekkür eden Hatice Yigit, "Merkez çok iyi. Allah razi olsun. 14 yildir hastayim. Daha önce Bolu’ya gidiyorduk. Uzun yol beni rahatsiz ediyordu. Burayi yapanlardan Allah razi olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA