Vali Tanrisever, Tarihi Sariçiçek Köy Odalari'nda Incelemelerde Bulundu

Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, Sariçiçek köyünde yaklasik 150 yillik tarihiyle büyük ilgi gören tarihi Sariçiçek Köy Odalari’ni ziyaret etti, turizm potansiyelinin arttirilmasina yönelik çalismalar yapilacagini söyledi.

Vali Tanrisever, Tarihi Sariçiçek Köy Odalari'nda Incelemelerde Bulundu
Köy ziyaretleri kapsaminda Gümüshane’nin merkeze bagli 2 bin 80 metre yükseklikteki Sariçiçek köyüne giden Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, 150 yillik tarihi Sariçiçek Köy Odalari’nda incelemelerde bulundu. Kündekari islemeleriyle Türk mimarisinin örneklerini sergileyen köy odalarinin korunarak bugüne tasindigini ifade eden Vali Tanrisever, halk sanatinin ve agaç oymaciliginin tüm zarafetini günümüze tasiyan birer saheser olarak nitelendirilen köy odalarinin turizm potansiyelinin arttirilmasi için çalisma yapilacagini söyledi.



“Sadece Gümüshane’nin degil Türkiye’nin bir degeri haline getirmeye çalisacagiz

Yapilarin orijinalligini korudugunun altini çizen Vali Tanrisever, “Yaklasik 150 yil öncesine tarihlenen Sariçiçek köy odalarindayiz. Geçmiste buradaki agalarin gelen misafirlerini agirlamak, gelen misafirlerinin güzelce konaklamalarini sagladiklari köy odalari aradan geçen 150 seneye ragmen çok güzel ahsap oymalari, orijinalligini koruyan yapisiyla gelen misafirlerin hayranligini kazaniyor. Biz bu köy adalarini nasil ayakta tutariz, bu odalari ilimiz ve bölge turizmine nasil kazandiririz mücadelesi içerisinde olacagiz. Ufak tefek mülkiyetle ilgili sikintilar var. Ümit ediyorum vatandaslarla beraber bir orta yol bulunup Sariçiçek Köy Odalari sadece Gümüshane için degil Türkiye’nin bir degeri haline getirmeye çalisacagiz” dedi.



“Daha çok ziyaretçi gelmesini istiyoruz”

Köy halki olarak tarihi odalarin korunmasi için ellerinden gelen her seyi yaptiklarini ifade eden Sariçiçek Köyü Muhtari Salim Gündüz, “Sariçiçek Köy Odalari 150 yillik tarihe sahip odalar. Bu odalar tamamen misafir agirlamaya dayali yapilmis odalar. Saban ve Haci Ömer Aga tarafindan yapilmistir. Burada tamamen ahsap oymacilik kullanilmistir. Uzun yillardir ayakta duruyor ve biz de bunu muhafaza etmek için elimizden geleni yapiyoruz. Bugün sayin valimizle de görüstük bununla ilgili çalismalar olacak. Geçen sene burayi 5 binin üzerinde ziyaret etti, biz bunun 10-15 binlere ulasmasini istiyoruz. Ben daha çok misafir bekliyorum, hizmet bizden ziyaret sizden” diye konustu.

Ziyaretler kapsaminda Sögütagil ve Yayladere köylerini de ziyaret eden Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, burada vatandaslarla sohbet ederek, taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA