Usak AK Parti Ilçe Ve Beldelerin Belediye Baskan Adaylarini Açikladi

AK Parti Usak Il Teskilati, 31 Mart 2024 seçimleri için 5 ilçe ve 5 beldenin belediye baskan adaylarini açikladi.

Usak AK Parti Ilçe Ve Beldelerin Belediye Baskan Adaylarini Açikladi


AK Parti Usak Il Teskilati 31 Mart 2024 mahalli ve idari seçimleri için belediye baskan adaylarini tanitmak için Yeni Kapali Spor Salonunda Aday Tanitim Toplantisi düzenlendi.

Düzenlenen programa AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hasan Bahri Yalçin, AK Parti Usak Milletvekilleri Ismail Günes ve Fahrettin Tugrul, Usak Belediye Baskani ve AK Parti Usak Belediye Baskan Adayi Mehmet Çakin, AK Parti Il Baskani Himmet Yasar, ilçe belediye baskanlari ve partililer katildi.

Yogun ilgi gösterilen aday tanitim toplantisinin Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Burada açilis konusmasi yapan Usak Belediye Baskani ve AK Parti Usak Belediye Baskan Adayi Mehmet Çakin görev yapmis oldugu 5 sene içeresinde zorluklara ragmen hayata geçirmis oldugu projelerden mutluluk duydugunu ifade ederek “2019 Yilinda milletimizin emaneti olarak almis oldugumuz Usak Belediye Baskanligi görevini ekibimizle birlikte yasamis oldugumuz bütün zorluklara ragmen geçtigimiz 5 sene içeresinde emanetin hakkini vererek Cumhurbaskanimizin hizmet ve eser siyaset anlayisiyla çalismalarimizi sürdürdük. Bütün bu süreçte bu sikintilara ragmen bu hizmetleri nasil yaptiniz diye sorduklarinda 3 seyi söylüyoruz. Bunlardan bir tanesi Belediyemizin içeresinde bulundugu ekonomik sikintilari asmak için arkadaslarimizla birlikte gece gündüz demeden tasarruf tedbirleri uygulayip diger taraftanda belediyemiz için yeni kaynaklar olusturuyorduk. Bunun yaninda merkezi hükümetimizle uyumlu bir belediye olmanin avantajlarini sehrimize yansitmak amaciyla degerli milletvekillerimizle, il baskanimizla ve teskilatimizla sik sik Ankara’nin kapisini asindirdik ve bütün bakanliklarimizdan hem maddi hemde islerimizin yürümesi açisindan manevi desteklerini güçlü bir sekilde sehrimizi kazandirmis olduk. Yapmis oldugumuz projelerde önemli bir kisminda bakanligimizin, hükümetimizin ve tabi ki Sayin Cumhurbaskanimizin büyük bir destegini gördük. Bunun yaninda üçüncü olarakda bu dönemde çevremizdeki imkan sahibi hayir severlerimizin çok ciddi desteklerini kazandik. Pek çok projeyi belkide Usak tarihinde ilk defa belediyenin adina hayirseverlerin katkisiyla sizlerin hizmetlerine sunmus olduk.” dedi.



“Yasanan tüm zulümleri, zalimleri bu kürsüden bir kez daha lanetliyorum”

Israil’in Filistin’e karsi yapmis oldugu zulmüne karsi Türkiye’den ve Recep Tayyip Erdogan’dan baska mücadele verdigini belirten AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hasan Bahri Yalçin “Tüm bu yatirimlari yaparken bize motivasyon saglayan, bizi diri tutan sey neydi? Davamiza olan inancimiz ve bu davanin lideri Recep Tayyip Erdogan’in kararliligi bizi dimdik ayakta tutuyor. Dünyanin neresinde olursa olsun yasanan insanlik dramlarina Cumhurbaskanimiz ses çikartiyor, bir mazlumun kilina zarar gelse Cumhurbaskanimiz onu gür sadayla savunuyor. Yani basimizda bir hastalik drami yasaniyor. Israil, dünyanin gözünün içine baka baka bu katliami sürdürüyor. Filistinli 27 bin insan hayatini kaybetti. Hangi ülkelerden ses çikiyor? Hangi devlet baskani Filistin için mücadele ediyor? Türkiye’den ve Recep Tayyip Erdogan’dan baskasini göremezsiniz bu saflarda. Çünkü batinin ve Avrupa’nin verilmis sözleri ya da ödenmemis borçlari var Israil’e karsi. Yüzleri yok insan canini savunmaya. Yasanan tüm zulümleri, zalimleri bu kürsüden bir kez daha lanetliyorum.” dedi.

“Halka Hizmet, Hakka Hizmettir”

Bütün zorluklara ragmen milli irade bayragini yukarda tuttuklarini kaydeden AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hasan Bahri Yalçin “Demokrasilerde her seçim vatandasin ülkesini yöneten hükümetler veya sehrini yöneten yerel idarelerden hesap sordugu muhasebe ve murakabe vazifesini yaptigi kritik esiklerdir. Çok partili hayata geçildikten sonra ilk defa 1950 yilinda yapilan mahalli idareler seçimleri bugüne kadar 14 defa tekrarlandi. Insallah çok partili dönemin 15’inci belediye baskanligi seçimini de 31 Mart’ta yine bir demokrasi söleni seklinde gerçeklestirecegiz. Geride biraktigimiz 21 yil boyunca vesayetin türlü baskilarina, terör örgütlerinin saldirilarina, envai çesit darbe girisimlerine, emperyalistlerin türlü oyunlarina ragmen milli irade bayragini hep yukarida tuttuk. Bu mücadelenin son örnegini 14-28 Mayis 2023 seçimlerinde tüm vatandaslarimizla el ele vererek Allah’in iziyle 31 Mart’taki mahalli idareler seçimlerinden de alnimizin akiyla çikacagimiza inaniyorum. Bizim meselemiz mümkün olan tüm belediye baskanlarini kazanma meselesi degil. Bizim meselemiz ülkemizi hak ettigi konuma yükseltme meselesidir. 31 Mart bize bu anlamda güç verecektir, kuvvet verecektir, destek olacaktir. Halka hizmet Hakk’a hizmettir diyerek önce sehirlerimizi, basarilarimizla milletin gönlüne girdik. Iktidara geldikten sonra da ayni hissiyatla vatan topraklarinin her karsisini, yatirimla, eserle, hizmetle bulusturduk.” dedi.



“Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet”

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hasan Bahri Yalçin sözlerine “Bunun içindir ki magdur edebiyati yapanlarin aksine, ufkumuzu olabildigince hem genis hem derin tutmaya çalistik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek ifade ettigimiz Türkiye’yi ayakta tutan temel degerlerimizi saglamlastirma noktasinda gerekli adimlari attik ve atmaya devam ediyoruz. Sehirlerimizi algi belediyeciliginden kurtarip, gerçek belediyecilikle tanistirmak için var gücümüzle çalisiyoruz. 31 Mart’a kadar, gelmeyene gidecegiz, küskünü baristiracagiz, sevmeyeni sevdirecegiz. Her eve, her is yerine girecegiz. Kalbini kazanmadik kimse birakmayacagiz, kararsizlari ikna edecegiz. Hiç kimseyi ihmal etmeden, teker- teker herkesin gönlüne girecegiz. Seçimin sandikta kazanildigini bilecegiz. Sizlerden seçim gününe kadar her ani degerlendirmenizi, seçim günü sandigi da namusumuz olarak görerek sahiplenmenizi istiyoruz. Ülkemiz için önemli bir dönemde gerçeklestirecegimiz 31 Mart 2024 seçimlerine gerçek belediyecilik, haziriz, kararliyiz diye gidiyoruz. Bunun için Türkiye yüzyili sehirleri için haziriz, kararliyiz diyoruz. Katilimcilik, seffaflik ve hesap verebilirlik. Dirençli sehirler. Sehir ve çevre. Toplumsal refah, öncelikli sehir ekonomileri. Duyarli ve kapsayici sosyal belediyecilik. Kültür üreten sehirler. Hizmet ve eser belediyeciligi bizim yerelde temelimizi olusturuyor. Biz ülkemizin ve sehirlerimizin ihtiyacina, milletimizin beklentisine odaklaniyoruz. Biz her sartta ve her alanda eser ve hizmet siyasetiyle ülkemizi kalkindirmanin, büyütmenin, güçlendirmenin mücadelesini veriyoruz.” dedi.



Usak Belediye Baskanligi için mevcut Baskan Mehmet Çakin, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan aday gösterildigi açiklanmisti. Bugün ise ilçe ve belde belediye baskan adaylari Banaz Mehmet Cevizci, Esme Haci Mustafa Çetin, Karahalli Ali Topçu, Sivasli Bahri Azatçam, Ulubey Veli Koçlu beldelerde ise Kizilcasögüt Güngör Oral, Pinarbasi Mehmet Incekara, Selçikler Osman Bulut, Tatar Zafer Gün ve Yelegen’de Oktay Çetin olarak açiklandi.
Kaynak: İHA