Tayland'da Uçagin Tahliye Kaydiragini Açan Kanadali Yolcu Gözaltina Alindi

Tayland’in Chiang Mai sehrindeki Uluslararasi Havalimani’nda kakisa hazirlanan uçagin kapisini açan ve sisme tahliye kaydiraginin açilmasina neden olan Kanada vatandasi gözaltina alindi.

Tayland’da kalkisa hazirlanan uçakta korkutan anlar yasandi. Chiang Mai kentindeki Uluslararasi Havalimani’ndan Bangkok Suvarnabhumi Uluslararasi Havalimani’na hareket etmesi planlanan Thai Airways’e ait TG121 sefer sayili uçagin yolcularindan Kanada vatandasi Wong Sai Heung, kalkis için pistte bekledikleri sirada kapiyi açarak sisme tahliye kaydiraginin da açilmasina neden oldu.

Chiang Mai Uluslararasi Havalimani tarafindan yapilan açiklamada, Airbus A320’nin hemen hareket ettirilmedigi ve diger uçuslarin kalkis ve inisini geçici olarak engelledigi belirtildi. Teknisyenlerin güvenlik yönetmeliklerine uygun olarak kapiyi onarip inceledikleri aktarilan açiklamada, geciken uçagin gece yarisindan sonra Bangkok’a dogru havalandigi kaydedildi. Açiklamada, “Tüm yolcular, pilotlar ve kabin memurlari güvendeydi” ifadeleri kullanildi.

Chiang Mai Polisi Manuschai In-thuean, 40 yasindaki Kanada vatandasi Wong Sai Heung’u olay yerinde gözaltina aldiklarini söylerken, Heung’un kapiyi açma sebebinin bilinmedigini ve iletisim kurmakta zorlandigini açikladi.

Manuchai, “Onu kontrol amaçli Suan Prung Psikiyatri Hastanesi’ne gönderdik” dedi.

Kaynak: İHA