Safranbolu'da Dijital Anaokulu Projesi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Alibaba Anaokulu’nda Digital-Preschools Projesi çerçevesinde Safranbolu’nun tanitimi yapildi.

Safranbolu'da Dijital Anaokulu Projesi
Karabük Üniversitesi önceliginde baslatilan Avrupa Birligi (AB) Projesi "Dijital Anaokulu (Digital Pre-School)" projesi çerçevesinde Alibaba Anaokulu’nda Slovenya, Letonya ve Estonya ülkelerinden okul öncesi egitim kurum müdürleri ve ögretmenlerinin katilimlariyla okullarin ve Safranbolu’nun tanitim gerçeklestirildi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Said Nuri Odabasoglu ve Sube Müdürü Ihsan Parlak’in katildigi tanitim toplantisinda misafir ögrenciler ve Alibaba Anaokulu’nun ögrencileriyle ebru sanati çalismasi yapildi ve oyunlar sergilendi. Proje ile ilgili konusan Ilçe Milli Egitim Müdürü Odabasoglu, "Günümüz bilgi çaginda dijital teknolojilerin egitimde kullanilmasi birçok açidan avantaj saglamaktadir. Bu projemiz ile okul öncesi dönem ögrencilerimizin 50 farkli kategoride renkler, sayilar, teknoloji gibi konularda oyunlar oynayarak ögrenmesi hedefleniyor. Oyunlar ve hikayeler ile ögrencilerimizin öz güvenlerinin desteklenmesi, mutlu birer birey olmalari hedeflenmektedir. Geleneksel egitim anlayisinin yaninda yeni ögrenme ortamlariyla ögrencilerimiz için daha etkin bir ögrenme saglanmaktadir" dedi.

Kaynak: İHA