ÖSYM Baskani Ersoy'dan ALKÜ'ye Ziyaret

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan’i ziyaret etti.

ÖSYM Baskani Ersoy'dan ALKÜ'ye Ziyaret
Antalya’da bir dizi ziyaretler gerçeklestiren ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Antalya’nin dogu bölgesinin tek devlet üniversitesi olan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini (ALKÜ) ziyaret etti. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdogan’i makaminda ziyaret eden Baskan Ersoy, üniversitenin gelisimi ve akademik çalismalari hakkinda bilgi aldi. Ersoy ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner de bulundu. Ersoy, yeni Rektörlük ve Merkezi Derslikler binasinin hayirli olmasini dilerken ALKÜ’nün Türkiye’ye örnek projesi GES hakkinda da detayli bilgi aldi.

Ersoy’a üniversite çalismalari hakkinda bilgi veren Rektör Türkdogan, akademik çalismalar ve bilimsel projelerle üniversitenin her geçen gün ilerledigini belirtti.

Yapim asamasinda olan Cikcilli Yerleskesinden de bahseden Rektör Türkdogan, “Alanya bölgesinin gelisimine büyük katki sunan üniversitemiz Cikcilli Yerleskemizin tamamlanmasiyla daha zengin ve etkili bir ögretim hayatina geçecek. Burada saglik ve spor alanlarinda kurulacak fakültelerle tam kapasite olarak bilim üretimi gerçeklesecek. ALKÜ olarak hem bilimsel hem de fiziksel gelismemizi hizla sürdürecegiz” dedi.

Ziyaretin devaminda, iki kurum arasinda is birliklerinin gelistirilmesi konulari konusuldu. Rektör Türkdogan, Baskan Ersoy’a ziyaretten dolayi tesekkür etti. Ziyaret, toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA