Konya'da Kan Donduran Baltali Cinayet Kamerada

Konya’da kendisine sarkintilik eden arkadasini demir sapli baltayla basina vurarak vahsice öldüren zanlinin, cinayet anina ait kan donduran güvenlik kamerasi görüntüleri ortaya çikti. Olaydan sonra yakalanan yabanci uyruklu cinayet zanlisi sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Konya'da Kan Donduran Baltali Cinayet Kamerada
Olay, geçtigimiz Sali günü saat 20.30 siralarinda merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir sanayi sitesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sanayi sitesinin güvenlik görevlisi motosiklet ile devriye attigi sirada basindan yarali yerde yatan bir kisinin oldugunu fark etti. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Saglik ekipleri ilk müdahalede yerde yatan yaralinin hayatini kaybettigini belirledi. Basina aldigi darbelerle hayatini kaybeden kisinin yabanci uyruklu 25 yasindaki Abdulvasi Hasani oldugu belirlendi. Yapilan incelemelerin ardindan Abdulvasi Hasani’nin cansiz bedeni otopsi yapilmak üzere Konya Sehir Hastanesi morguna kaldirildi.

Kanli kiyafetler çamasir makinesinde bulundu

Olayin ardindan kaçan zanliyi yakalamak için Konya Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi Cinayet Büro Amirligi dedektifleri, cinayetin islendigi sanayi sitesindeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Yapilan analizler sonucunda Abdulvasi Hasani’nin bir kisi tarafindan baltayla saldiriya ugradigi tespit edildi. Çalismalarini derinlestiren dedektifler, cinayet zanlisinin öldürülen Abdulvasi Hasani’nin arkadasi Seyfullah Muradi oldugunu belirledi.

Kan donduran cinayet kamerada

Elde edilen kamera görüntülerinde sanayi sitesinde sokakta bir süre yürüyen Seyfullah Muradi’nin yaninda bulunan arkadasi Abdulvasi Hasani’ye baltayla defalarca vahsice vurdugu görülüyor. Görüntülerin ardindan cinayet zanlisini yakalamak için harekete geçen cinayet büro dedektifleri, zanliyi çalistigi fabrikanin yatakhanesinde yakaladi. Yatakhanede arama yapan dedektifler, çamasir makinesinin içerisindeki kanli kiyafetleri ve olay yerine yakin bir bölgede ise zanlinin olayda kullandigi demir sapli baltayi ele geçirildi.

"Delillerden kurtulmak için yatakhaneye gittim"

Gözaltina alinan cinayet zanlisi Seyfullah Muradi, sorgulanmak üzere Asayis Sube Müdürlügüne götürüldü. Zanlinin ilk ifadesinde, Abdulvasi Hasani’nin kendisine sarkintilik ettigini ifade ederek, "Daha sonra tartismanin ardindan konusmak için evden çiktik. Yatakhaneden çikarken yanima demir sapli balta aldim. Yürürken çikan tartisma sonrasinda kafasina baltayla vurarak öldürdüm. Daha sonra delillerden kurtulmak için tekrar yatakhaneye gittim" dedigi ögrenildi.
Kaynak: İHA