Kars, 27. Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm Ve Seyahat Fuari'nda Tanitildi

Dünyanin en büyük bes turizm fuarindan biri olan ve her yil binlerce sektör profesyoneline ev sahipligi yapan 27. EMITT Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda Kars standi yogun ilgi gördü.

Kars, 27. Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm Ve Seyahat Fuari'nda Tanitildi
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi mali is birligi çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programi (CISOP) kapsaminda Kars Valiligi himayelerinde Serhat Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen Tarihi Kimligi ile Kars Kenti Projesi faaliyetleri kapsaminda Kars Valiligi, Serhat Kalkinma Ajansi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Kars Ticaret ve Sanayi Odasi is birligi ile katilim saglanan 27. Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nda (EMITT) Kars tanitim standi yogun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanligi, Ticaret Bakanligi, Istanbul Büyüksehir Belediyesi ve Türk Hava Yollarinin kurumsal sponsorlugu ve Türkiye Otelciler Federasyonu ile Türkiye Turizm Yatirimcilari Derneginin is ortakliginda 6-9 Subat tarihleri arasinda düzenlenen fuarda Balkanlar, Orta Dogu ve Orta Asya basta olmak üzere 300’den kurulus ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti, Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Misir, Iran, Japonya ve Venezuela’dan katilimci firmalar yer aldi.

Kars standi ‘Kis Turizmi Dalinda En Iyi Stant’ ödülüne layik görüldü

Kars standinda Kars’in sembollerinden olan Baltik mimarisi, Dogu Ekspresi, Anadolu’daki ilk Türk camisi Ebu’l Menuçehr Camii, Sarikamis Harekâti’ni simgeleyen asker figürleri ve Sarikamis Kayak Merkezi ile yöresel lezzetler ön plana çikarildi. Fuarin ikinci gününden itibaren her gün ana fuaye alaninda Kafkas gösterisi ve tanitim standinda kayak simülasyonu sayesinde katilimcilar unutulmaz deneyimler yasadi. Kars standi, EMITT Fuar organizasyonu tarafindan ‘Kis Turizmi Dalinda En Iyi Stant’ ödülüne layik görüldü.



Hedef 500 bin turist

Son bir yil içerisinde EMITT ve TTI Izmir fuarlarinin yani sira Italya, Almanya ve Ispanya gibi uluslararasi mecralarda da tanitilan Kars, tarihi dokusuyla yasayan bir sehre dönüstürmek üzere gerçeklestirilen altyapi düzenlemelerinin de etkisiyle 250 bin civarinda olan turist sayisini kisa vadede 500 bine çikarmayi hedefliyor. Kars’ta bulunan özel sektör isletmelerinin de katildigi fuarda kurulan ikili isbirliklerinin de 2024 yili turizm sezonu için önemli etkisinin olacagi degerlendiriliyor. Tarihiyle, zengin kültürüyle, büyüleyici dogasiyla, kayak ile trekking gibi spor olanaklariyla ve yerel lezzetleriyle Türkiye’nin en önemli turistik kentlerinden biri olan Kars kenti tatilcileri bekliyor.
Kaynak: İHA