Kahramanmaras Sanayisi TUSAS Ile Kanatlanacak

Helikopter ve uçak parçasi üretimi için Türkoglu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan TUSAS Kahramanmaras Üretim Tesisi faaliyete baslamaya hazirlaniyor.

Kahramanmaras Sanayisi TUSAS Ile Kanatlanacak
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kahramanmaras programinda önemli bir açiklama yaparak belki de Kahramanmaras ve Türkoglu’nun önümüzdeki 100 yilina isik tutacak bir müjdeyi açikladi.

Türkoglu Belediyesi’nin de kurulumuna katkilar sagladigi TUSAS tesisleri, önemli bir kimlige kavusuyor. Savas konseptini degistiren IHA, SIHA’larin Ankara’dan sonra en büyük üretimi Kahramanmaras Türkoglu’nda olacak.

1960’li yillardan bu yana tekstil ve türevleri üreten Kahramanmaras ve Türkoglu ilçesi bundan sonra ATAK-2, ANKA, AK SUNGUR, AKINCI TIHA gibi birçok hava aracinin üretim merkezi olacak.

Uçak ve helikopter parçasi üretimi yapilacak tesiste, öncelikle yaklasik 100 kisi istihdam edilecek. Tesiste görev alacak personel TUSAS’ta egitimden geçti. Helikopter ve uçak parçasi üretimi için Türkoglu Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan TUSAS Kahramanmaras Üretim Tesisi faaliyete baslamaya hazirlaniyor.
Kaynak: İHA