Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Demokrasinin Önemli Bir Unsuru Olan Muhalefetin Perisan Hali Içimizi Acitiyor'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, çantada keklik olarak gördükleri belediyeler için CHP’de tam anlamiyla belediyeler meydan muharebesi yasandigini belirterek, "CHP bir alacakaranlik siyasetinin içine girmis durumda. CHP’nin bünyesini kusatan hançer ve ihanet üzerinde yükselen alacakaranlik siyasetinin ülkeye bulastirilmasina izin veremeyiz. Demokrasinin önemli bir unsuru olan muhalefetin bu perisan hali içimizi acitiyor" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Demokrasinin Önemli Bir Unsuru Olan Muhalefetin Perisan Hali Içimizi Acitiyor'
AK Parti’nin Antalya’daki Ilçe Aday Tanitim Toplantisi, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla yapildi.

Expo 2016 Antalya Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki toplanti için katilimcilar ve basin mensuplari, erken saatlerden itibaren güvenlik kontrolü sonrasi içeri alindi. Salona, "Antalya’nin altin çagi basliyor", "Anayiz baciyiz, kadiniz Antalya’nin Altin çagina haziriz kararliyiz”, "Türkiye’nin yüzyili sehirleri için gerçek belediyecilik”, "Haziriz kararliyiz” yazili afisler asildigi görüldü.

Cumhurbaskani Erdogan yaptigi konusmada, Akdeniz’in incisi Türkiye’nin turizm baskenti, tarimin, ticaretin, sanayinin, diplomasinin lokomotif sehri Antalya’da olmaktan memnuniyet duydugunu belirterek, "Antalya’yi özlemisiz. Ilçe adaylarimizin da belirlenmesiyle artik tam saha pres yapacak sekilde çalisacagimiz döneme giriyoruz. Bundan 30 yil önce mahalli idarelerde ilk ke göreve geldigimizde önümüze çikan zorluklara ragmen sehirlerimize hizmet için askla çalistik. Bahane aramadik, kolaya kalanlardan asla olmadik. Belediyenin kaynaklarini en dogru ve etkin sekilde kullanarak vatandaslarimizin sorunlarina çözüm ürettik. Bir önceki seçimle is basina gelen CHP zihniyetinin ideolojik esareti altinda bogulan tüm sehirlerimizi kisa sürede yasanabilir hale getirdik. Istanbul, Ankara basta olmak üzere bizim hizmet ve eser siyasetimizle tanisan sehirlerimizi çeyrek asir boyunca adeta altin devirlerini yasadilar” diye konustu

"Her gün irtifa kaybediyor"

Sehirlerin her alanda resmen seviye atladigini dile getiren Erdogan, "Mahalli idarelerde hiç görülmemis hizmetleri vatandaslarimiza sunduk. Bir, beraber, iri, diri hep birlikte Türkiye olacagiz. Sehirlerimizin nüfusunun artmasi ve sehirlesmenin artmasiyla birlikte vatandaslarimizin belediyelerden beklentileri degisti çogaldi. Belediyeler sadece çöp toplayan yol yapan, park yapan ulasim hizmeti veren bir konumdan çok daha genis görevler yapan bir konuma yükseltti. Bizde masukumuz olana aziz milletimize daha iyi hizmet etmek için sadece kadrolarimizi degil belediyecilik vizyonumu yeniledik, gelistirdik. Bu anlayisla mahalli idarelerdeki 30 yillik zengin tecrübemizi, iktidardaki 21 yili asan güçlü tecrübemizle yogurduk. Sehirlerimizi Türkiye Yüzyili vizyonuna hazirlayacak genis bir yol haritasi ortaya koyduk. Bunu 30 Ocak’ta Ankara’da gerçek belediyecilik temasiyla seçim beyannamemiz olarak paylastik. Amacimiz muhalefetin idaresi altinda durumu giderek kötülesen sehirlerimizi içine düstükleri girdaptan süratle çikarip hakettikleri yüksek standartta hizmetlere kavusturmaktir. Istanbul harap oldu, Ankara harabe, Izmir zaten pert, Antalya harabe. Simdi CHP zihniyetinin elinde her gün irtifa kaybeden sehirlerimizi gerçek belediyecilik anlayisiyla tekrar bulusturmaya kararliyiz” ifadelerine yer verdi.

"5 sene daha kaybetmeye tahammülü yok"

“Sehirlerimizi is yapmak milletin sikintilarina çözüm bulmak yerine sov yapan kisisel kariyer pesinde kosan muhterislerin insafina birakamayiz” diyen Erdogan, "Antalya’nin bir 5 sene daha kaybetmeye tahammülünün kalmadigini biliyoruz. 31 Mart’ta Antalya Cumhur Ittifaki ile yeni bir döneme yelken açacaktir. Buna hazir miyiz? Kardesimiz Hakan Tütüncü, bilgisiyle, tecrübesiyle, tevazuuyla, hizmete kendini adamis yetkin ekibiyle sehrinize hizmete hazirdir. Ilçe belediye baskanlarimizla Antalya’nin altin çaginin baslayacagina inaniyorum. Türkiye genelindeki tüm belediyelerde hayata geçirecegimiz politikalarin temel unsurlarini hatirlatayim. Afetlere dayanikli, dirençli ve saglam yerlesim yerleri insa edecegiz. Sehirlerimizi iklim degisikligiyle uyumlu hale getirecek yatirimlara öncelik verecegiz. Akilli uygulamalara yeni nesil dijital teknolojilere uyumlu alt yapila kuracagiz. Tüm toplumsal kesime karsi sosyal belediyecilik hizmetleri sunacagiz. Cumhur Ittifaki olarak Alanya gümbür gümbür geliyor. Yesil kalkinmayi benimsemis sifir atik modelini uygulayan sürdürülebilir belediyecilige destek olacagiz. Sehirlerimizi tarihi ve kültürel varliklari kormus, huzurlu güvenli yerlesim yeri haline getirecegiz. Herkesin dogup büyüdügü yerde kalmasini tesvik ve temin edecegiz. Belediyelerimizi etkin verimli, adil, seffaf ve sorumlu anlayisa kavusturacagiz” ifadelerine yer verdi.

"60 milyon ziyaretçi 60 milyar dolar gelir hedefi"

Hep birlikte 31 Mart’a kadar çok çalismalari gerektigini dile getiren Erdogan, "31 Mart’ta Türkiye Yüzyili sehirleri için hazir miyiz, kararli miyiz? Antalya’yi Türkiye Yüzyili hizmetleriyle taçlandiriyor muyuz? Bunun için kapi kapi dolasmaya var miyiz? Seçim aksami Türkiye haritasini Cumhur Ittifaki haritasiyla boyamaya var miyiz? Kendimiz evlatlarimiz için huzurlu, mutlu, müreffeh bir gelecegin kapisini açmaya var miyiz? Masallah. Türkiye’yi geçtigimiz 21 yilda asirlik demokrasi ve kalkinma atilimlariyla bulustururken, istisnasiz her sehriyle büyüttük gelistirdik. Ülkemizi her alanda cumhuriyetimizin 100. yilina hazirladik. Bu süreçte içeride ve disarida verdigimiz mücadelenin sahitleri sizlersiniz. Antalya’da dogru dürüst bile havalimani bile yoktu. Bugünkü havalimanina Antalya’yi kimler hazirladi. Bugün bile VIP salonunun açisini yaptik. Devlet Konukevinin açilisini yaptik. Yurt disindan misafirlerimiz geldigi zaman farkli bir Antalya görsün. Çünkü biz dünyada farkliyiz. Bu farki ortaya koymaliyiz. Milletimizle hedeflerimize dogru yürüdük. Ülkemize gelen turistin 16 milyonuna Antalya ev sahipligi yapti. Antalya tek basina nüfusunun 6 kati turisti misafir etti. Antalya turist sayisinda bir önceki yila göre yüzde 19 artisla Türkiye’nin turizm baskenti unvanini korudu. Ülkemiz genelinde 2024 hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar turizm geliridir. Nereden nereye. Turist sayisini 2002 yilindan 12 milyon seviyesinden nasil 57 milyona çikardiysak, 60 milyon hedefini de tutturacagiz. Antalya’da dört bir yanina yaptigi gida ihracatiyla öne çikiyor” seklinde konustu.



"Tek gündemleri kimin adaminin nerede aday gösterilecegidir"

Antalya’nin Türkiye’nin 21 yilda nereden nereye geldiginin en çarpici örnegi oldugunu isaret eden Erdogan, "Enerjimizi sehirlerimizi Türkiye Yüzyili’na hazirlayacak programlar, projeler planlar için harciyoruz. Peki biz bu islerle mesgulken ülkemizin ikinci büyük partisi CHP ve yöneticileri nelerle ugrasiyor. Aslinda CHP’nin yapmasi gereken bizim karsimizda daha büyük daha iddiali daha iyi çalisilmis programlarla çikmaktir. Öyle ya madem oy orani itibariyle iktidardaki partiye en yakin sensin. Öyleyse yapman gereken ama bakiyorsunuz CHP yöneticilerinin gündeminde sirf laf olsun diye söyledikleri ipe sapa gelmez, yalan yanlis ifadeleri bir kenara birakirsak, bunlarin hiçbiri yoktur. Ne ülkenin meseleleri, ne milletin sikintilari, ne de bölgemizde yasanan krizler bunlarin umurunda degil. Türkiye’de neler oldugundan dünyanin nereye dogru evrildiginden, insanligin hangi sinamalarla karsilastigindan haberleri dahi yok. Eskisi yenisi ve perde arkasindakilerle birlikte CHP’yi yönetenlerin tek gündemi kimin adaminin nerede aday gösterileceginden ibarettir. Tüm mücadeleleri, tüm kavgalari, siyasetteki tek varlik gayeleri budur” dedi.



"Içimizi acitiyor"

“Bunlar çantada keklik olarak gördükleri belediyeler için CHP’de tam anlamiyla belediyeler meydan muharebesi yasanmaktadir” diyen Erdogan, "CHP’nin acemi genel baskani geçen ay aday belirlenme üzerinden aklinca bize laf atiyordu. ‘Karsimiza çikaracak aday bulamiyorlar’ diyordu. Simdi Özgür Efendi’nin sesi solugu çikmiyor. Biz Bay Kemal’le en azindan açiktan ve aleni milletin gözü önünde cereyan eden siyasi bir mücadele yürütüyorduk. Kendisiyle çogu zaman anlasamasak da siyasette muhatabimizin kim oldugunu biliyorduk. Iste bu Bay Kemal’i sirtindan hançerleyerek koltugundan indirdiler, Ankara’da bir ofisin dört duvari arasina vebali gibi hapsettiler. Özgür Efendi’nin de dikkat etmesi lazim. Ayni hançer, her an kendi sirtina da inebilir. Gerçekten CHP bir alacakaranlik siyasetinin içine girmis durumda. CHP’nin bünyesini kusatan hançer ve ihanet üzerinde yükselen alacakaranlik siyasetinin ülkeye bulastirilmasina izin veremeyiz. Demokrasinin önemli bir unsuru olan muhalefetin bu perisan hali içimizi acitiyor. Gazi Mustafa Kemal’in hatirasina hürmetle bu partiye oy veren vatandaslarimizin da bu tablodan rahatsiz olduklari kanaatindeyim. Insallah 31 Mart seçimleri bunu degistirmek için bir firsat teskil etmektedir. Önümüzdeki seçimde sehirlerimizin gerçek belediyecilikle bulusmasi yaninda CHP’de de taslarin yerine oturmasina da yardimci olacaktir. Tabii biz bunlarin hepsine siyasetin cilvesi diye bakiyor, asil olarak isimize bakiyoruz. Hep söyledigimiz gibi bizim her alanda hayata geçirecek daha çok eserimiz milletimize kazandiracak daha çok hizmetimiz var” ifadelerine yer verdi.

"Sehirlerimizi düsürdükleri durum ortadadir"

Türkiye’yi dünyanin en büyük ve güçlü ülkeleri arasinda seçkin bir yere ulastirana kadar gece gündüz çalisacaklarina vurgu yapan Cumhurbaskani Erdogan, “Terör örgütlerini üzerimize salsalar da sinsi tuzaklarla önümüzü kesmeye kalksalar da bizi yolumuzdan döndüremeyecekler. Önümüze çikan sorunlari nasil birer birer çözdüysek çalisanindan emeklisine kadar vatandaslarimizin bugünkü sikintilarini da biz hal yoluna koyacagiz. Bu konuda bizimle yarisacak vizyonun, programin, projesi olan hiçbir parti hiçbir ekip yoktur. Önlerine 3 keçi katsalar, ellerine bir kasa portakal verseniz aksama hepsini kaybedip gelecek kifayetsizlere ne ülke ne sehirlerimiz emanet edilir. Gözü ve gönlü vatandasa hizmet yerine sürekli baska yerlerde olanlarin, sehirlerimizi düsündügü durum ortadadir” açiklamasinda bulundu.

Erdogan konusmasinin ardindan ilçe adaylarini tek tek sahneye alip, kalabaliga tanitti.

"Seçime haziriz"

AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin, yerelde yeni bir kalkinma baslatacaklarinin altini çizerek, "31 Mart aksamina kadar ayni heyecanla durmadan çalismaya devam edecektir. Büyüksehirde kaybedilen yillari beraber yasadik. Antalya’miz büyüksehirde sinifta kaldi. Bir yol alamayan, kaldirima kilit tasi dahi döseyemeyen, ulasima çözüm üretemeyen bu zihniyet Antalya’mizi bes yil geriye götürmüstür. Biz hiçbir aman enkaz edebiyati yapmadik. 1 Nisan’da hizmetler 19 ilçeye saganak saganak yagacak. Bu kadrolar Antalya’da yine rekorlar kiracak. Cumhur Ittifaki olarak 31 Mart seçimine haziriz, yerel kalkinmayi baslatmaya haziriz” ifadelerine yer verdi.

Hakan Tütüncü: "Antalya’nin altin çagini hep birlikte baslatacagiz"

Antalya Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hakan Tütüncü, 31 Mart’in gerçek belediyeciligin Antalya’da miladi olacagini belirterek, " AK Parti belediyeciliginde Antalya kalkindi, gelisti ve ileri gitti kendine ait müthis bit özgüven yasadi. Antalya’nin AK Partili yillari belediyecilik alaninda Türkiye’de önemli uygulamalarla bulustu. 31 Mart 2024 günü tecelli edecek irade ile Antalya bu yolculuguna bambaska bir kararlikla, azimle, inançla devam edecek. Antalya’nin altin çagini hep birlikte baslatacagiz. Antalya’nin mimari Antalyalilardir, teskilatlarimizdir, yol arkadaslarimizdir. Antalya’nin kangren olan sorunlarini çözmek için neler yapacagimizi çok iyi biliyoruz, dersimize iyi çalistik. Türkiye Yüzyili’nda Antalya markasini dünyaya çok farkli sekilde tasiyacagiz. Belediyecilik bizim isimiz. Antalya’nin altin çagi bayram havasinda baslayacak” diye konustu.

Ilçe adaylari ise söyle: "Akseki - Ibrahim Özkan, Aksu - Durmus Kaan Sahin, Dösemealti - Bekir Kivrim, Elmali - Ali Gökçe, Gündogmus - Ali Gülen, Ibradi - Hatice Sekmen, Kas - Mutlu Ulutas, Kemer - Rahman Seker, Kepez - Riza Sümer, Konyaalti - Durali Kolpak, Kumluca - Hüseyin Orhantekin, Manavgat - Süleyman Okudan, Muratpasa - Özdemir Manavoglu, Serik - Veli Vural, Alanya - Adem Murat Yücel (MHP), Demre - Ibrahim Oguz (MHP), Finike - Cenk Simsek (MHP), Gazipasa - Mustafa Aksoy (MHP), Korkuteli - Sadik Önal (MHP)"
Kaynak: İHA