Bakan Tekin ETSO'da Is Dünyasi Ile Bulustu

Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin, çesitli programlara katilmak üzere geldigi memleketi Erzurum’da, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’ni (ETSO) ziyaret ederek, is insanlariyla bir araya geldi.

Bakan Tekin ETSO'da Is Dünyasi Ile Bulustu
Bakan Tekin’i ETSO’yu ziyaretinde, Yönetim Kurulu Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, Meclis Baskani Gökhan Yilmaz ile Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri karsiladi. ETSO’da ilk olarak Baskan Özakalin’i makaminda ziyaret eden Bakan Tekin daha sonra Meclis Salonunda düzenlenen, ‘Is Dünyasi Istisare Toplantisi’na istirak etti.

Toplantiya Bakan Tekin’in yani sira; AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altinok ve Mehmet Emin Öz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Zafer Tarikdaroglu, AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat, AK Parti Il Baskani Av. Ibrahim Küçükoglu, Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Baskani Av. Muhammet Sunar, ETSO Meclis Baskani Gökhan Yilmaz, Milli Egitim Bakanligi Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Faruk Karakullukçu, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile TOBB Il Kadin ve Genç Girisimci Kurullarinin Baskan ve üyeleri katildi.

Toplantinin açis konusmasini yapan Baskan Özakalin, Bakan Tekin’i ETSO’da agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Son dönemlerde Erzurum’un siyasette ve bürokraside agirliginin olmasinin sehir adina memnuniyet verici oldugunu ifade eden Baskan Özakalin, “Biz de insallah bu dönem is dünyasinin temsilcileri olarak sehrimizin sanayilesmesi ve ekonomik anlamda bekledigi siçramayi yapmasi adina elimizden gelen her türlü çabayi birlik ve beraberlik içerisinde göstermeye haziriz” dedi.

Özakalin; “Sloganimiz; Dilde Fikirde Iste Birlik”

ETSO’nun sloganin; "Dilde, fikirde, iste birlik" oldugunu vurgulayan Baskan Özakalin, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi’nin 6 bine yakin üyesi ve 79 Meclis üyesi ile sehrin ve bölge is dünyasinin en önemli meslek kuruluslarinin basinda geldigini söyledi.

Erzurum’un, “Egitim, Turizm ve Saglik Sehri” olarak tanimladigini kaydeden Baskan Özakalin; “Egitim, turizm ve saglik alanlarinda yapilan yatirimlarla belki bugün tam olarak arzu ettigimiz seviyede olmasak da söz konusu sektörlerde belli bir noktaya geldik. Bunlarin yani sira sehrimiz ve bölgemiz adina en önemli sektörlerin arasinda saydigimiz tarim hayvancilik gibi artik olmazsa olmazimiz sanayi sektörünü de sayiyoruz. Sehrimizin kalkinmasinin sanayilesmeden geçtigini artik hepimiz biliyoruz” diye konustu.

“Ilimizde, Üretime Dayali Bir Ekonomi Olusturmaliyiz”

Konusmasinda, “Is dünyasi olarak bizler artik sehrimizde üretim, ihracat ve istihdama dayali bir ekonomi olusturmak istiyoruz” diyen Baskan Özakalin sunlari söyledi; “Ihracat anlaminda çok iyi bir lokasyona sahibiz. Ancak ihracatimizi artirmak için üretimimizi artirmak durumundayiz. Bunun için de su anda yerel ve ulusal yatirimcilarimizin büyük ilgi gösterdigi 2. OSB’yi tam anlamiyla faaliyete geçirmek durumundayiz. 2. OSB 3. Etap alaninin en kisa sürede genisletilmesi ve yatirimcilarimizin taleplerini karsilamak zorundayiz. Bunun için sehrimizin siyasileri, Valiligimiz, Büyüksehir Belediyemiz ve ETSO olarak bizler yogun bir çabanin içerisindeyiz. Insallah Erzurum’un sanayilesmesi anlaminda büyük bir firsat olan 2. OSB’yi en kisa sürede sehrimizin üretim, istihdam ve ihracatina büyük katkilar sunacak fabrika bacalarinin tüttügü bir yatirim bölgesi haline getirecegiz”

Sehrin yatirim ortaminin iyilesmesi için devletin, bir çok kurum araciligiyla saglandigi devlet tesvik ve desteklerinin büyük önem tasidigini kaydeden Özakalin, finansa erisim konusunda yasanan sorunlarin da bir an önce çözüme kavusturulmasi gerektigini belirtti.

Baskan Özakalin ayrica kuzey güney koridorundaki ulasim projelerinin de bir an önce tamamlanmasinin da bölge illeri arasindaki ulasima büyük avantaj saglayacagini sözlerine ekledi. Özakalin konusmasinin ardindan ETSO’nun, “Is Dünyasi ve Çalisma Hayatiyla Ilgili Tesvik ve Desteklerle Ilgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri” raporu ile “Devlet Destekleri Kapsaminda Projesi Kabul Edilen Firmalara Yönelik Verimlilik Analizi Çalistayi” raporlarini Bakan Tekin’e sundu.

Bakan Tekin; “El Birligi Ile Sorunlarimiz Çözeriz”

Istisare toplantisinda daha sonra Milli Egitim Bakani Prof. Dr. Yusuf Tekin is dünyasina hitap etti. Erzurum’un siyasette, bürokraside, sivil toplum ve meslek kuruluslarinda üst düzeyde temsil edilmesinin memnuniyet verici oldugunu ifade eden Bakan Tekin, “Ama bunun anlamli hale gelebilmesi için bu temsil mekanizmasindaki kisilerin bir program ve strateji dahilinde is bölümü yapabilmesi önemlidir. Koordinasyon çok önemli Ayni konuya ayni boyutlariyla odaklanmamiz, yasanan sorunlari ve çözüm önerilerimizi rasyonel temellere oturtulmasi, sorunlarin çözümüne azami katki sunacaktir. Bizler birlikte hareket etmek konusunda çok arzuluyuz. Insallah el birligi ile sorunlarimizin üstesinde gelecegiz” seklinde konustu.

Bakan Tekin toplantida egitim sektörü basta olmak üzere is insanlarinin da farkli konulardaki sorularini cevaplandirdi. ETSO Meclis Üyesi Abdullah Samanci’nin özel egitim kurumlariyla ilgili sorunlari dile getirdigi toplantida Bakan Tekin de özel egitim kurumlarina yönelik Bakanlik olarak yaptiklari çalismalarla ilgili bilgiler aktardi. Toplanti sonunda ETSO Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin, Bakan Tekin’e gümüs islemeli Oltutasi tespih ve ziyaretin anisina bir plaket takdim etti. TOBB Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Kübra Aliogullari da yine Erzurum’un cografi tescilli ürünlerinden ehramdan yapilmis atki ve kravat hediye etti. Bakan Tekin ETSO’dan ayrilmadan önce toplantiya katilan is insanlariyla hatira fotografi çektirdi.

(MEK-NK-Y)
Kaynak: İHA