Aksaray'da 'Türkiye Huzur Güven' Uygulamasi Yapildi

Ülke genelindeki "Türkiye Huzur Güven" uygulamasi çerçevesinde Aksaray’da denetimler gerçeklestirildi.

Aksaray'da 'Türkiye Huzur Güven' Uygulamasi Yapildi
Içisleri Bakanligi koordinesinde genel asayisin ve kamu düzeninin saglanabilmesi için kamu kurum ve kuruluslarinin yakininda stratejik öneme haiz bölgelerde ve vatandaslarin yogun oldugu yerlerde belli periyotlarla gerçeklestirilen suç ve suçluyla mücadeleye yönelik uygulamalar ülke genelinde oldugu gibi Aksaray’da da devam ediyor. Il Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Subesi, Trafik Subesi ekipleri ile birlikte es zamanli olarak Hacilar Harmani, Taspazar, Fatih, Büyük Bölcek ve Samli mahallelerinde belirlenen noktalarda denetim yapti.

Aranan kisiler ile silah, biçak ve uyusturucu madde tasiyan süpheliler üzerinde yogunlastirilan denetimlerde araçlar tek tek durduruldu. Araç sürücüleri ve yolcularin kaba üst yoklamasi yapilirken, Genel Bilgi Taramasi (GBT) POLCEP sistemi ile anlik olarak Emniyet Genel Müdürlügü sistemi mobil ortamdan takip edildi.

Denetimlerde herhangi bir suç unsuru ile karsilasilmazken, denetimlerin gece saatlerine kadar devam edecegi ögrenildi. Il Emniyet Müdürlügü tarafindan resmi internet sitesi üzerinden, "Kiymetli vatandaslarimiz, ülke genelinde oldugu gibi Aksaray’da da suç ve suçlulara karsi kararli mücadelemize devam ediyoruz. Suç unsurlarinin ortadan kaldirilmasi ve huzur güven ortaminin saglanmasi için mücadelemiz kararlilikla devam edecektir" denildi.
Kaynak: İHA